Sukob Mila Manare i Ilona Maska

0

Milo Manara, strip autor i ilustrator poznat po svojim delima sa erotskom tematikom, morao je da prigovori novom vlasniku Tvitera Ilonu Masku jer je ovaj upotrebio jednu od njegovih ilustracija u tvitu, očigledno bez dozvole.

Sukob Mila Manare i Ilona Maska

Tu je devojka, očigledno nesputana i oskudno obučena, koja pokazuje svoju zadnjicu jednom fratru dok se ovaj moli. Ilustracija koja kako se čini posebno intrigira Ilona Maska, s obzirom na to da nije prvi put da je postavlja na društvene mreže.

Juče je, međutim, Ilon Mask pretočio ovaj crtež Mila Manare u mim kako bi prokomentarisao povratak Donalda Trampa na Tviter, stavljajući logo društvene mreže na devojčinu guzu i ime bivšeg američkog predsednika na fratra, komentarišući sa stihom iz Oče naš: „I ne uvedi nas u iskušenje…“.

Ilon Mask je tako nagovestio da bi Donald Tramp mogao ponovo da počne kompulzivno da koristi Tviter kao što je to činio pre suspenzije, koja se dogodila u januaru 2021. nakon što je republikanski političar preko nekih tvitova legitimisao napad na Kongres 6. januara te godine. Kršenje pravila društvene mreže koja sprečavaju podsticanje nasilja dovelo je do toga da Trampov nalog bude suspendovan. Nalog Donalda Trampa je sada vraćen pre nekoliko dana, nakon ankete koju je na Tviteru sproveo lično Ilon Mask.

Pročitajte: Šta Alan Mur misli o Roršahu?

Pomenutu ilustraciju je Manara stvorio 2011. godine inspirisan erotskim pričama francuskog autora Žana La Fontena. Nakon objave Ilona Maska, ime Mila Manare brzo je završilo na čelnim pozicijama trending-a na Tviteru, što je izazvalo odgovor autora, koji je ponovo postavio istu ilustraciju, ali je napravio drugačiji mim. Na zadnjicu devojke je stavio Ilona Maska, dok je na fratru naposao reči „Manarin advokat”.

,,Voleo bih da je Ilon Mask primoran da hiljadu puta tvituje: Nikada više neću koristiti crteže Mila Manare bez dozvole. Nikada više neću koristiti crteže Mila Manare bez dozvole. Nikada više neću koristiti…” prokomentarisao je tada autor, ironično kritikujući situaciju. „Kako bi bilo da ga tužim, tražeći od njega 44 milijarde dolara odštete? Da bih mogao da kupim Tviter i da ga vratim nekom drugom!”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x