Forumaši Stripovi.com: “Zabrana” prodaje Fibrinih izdanja u Srbiji

0

Pre nekoliko dana na forumu Stripovi.com pokrenuta je tema o navodnoj “zabrani” prodaje izdanja hrvatske izdavačke kuće Fibra u Srbiji.

forumaši stripblog

Kako su naveli forumaši Udruženje izdavača i knjižara Srbije je inicijator ove “zabrane”, a spominju se i konkretne izdavačke kuće kao neposredni pokretači.

Na forumu se raspravljalo o tome da li će ovoj, navodnoj meri biti obuhvaćena samo Fibrina izdanja koja se poklapaju sa izdanjima srpskih izdavača, ali su neki od članova naveli da će zapravo sve publikacije ove izdavačke kuće biti povučene iz prodaje sa srpskog trgovinskog prostora.

Rasprava na temu “zabrane” Fibre u Srbiji: OVDE

Korisnik iza korisničkog imena Markos koji je i webmaster foruma naveo je da nijedno izdanje sa Fibrinim logom ne sme biti prodavano u Srbiji i da bi svako ko bi prodavao Fibrina izdanja rizikovao tužbu.

-Tako npr. ni “Borovnica” Darka Macana, “Siva kronika” ni ostali stripovi hr. autora se ne bi smjeli prodavati u Srbiji. (Izgleda da Fibra nema worldwide prava na hrvatski jezik, Darko ne da, to bi naškodilo srpskim interesentima.) – naveo je Markos.

Kako je ovo veoma ozbiljna tema koju bi trebalo ispitati, tragom pisanja forumaša sa Stripovi.com redakcija Strip Bloga će pokušati dobiti izjave svih relevantnih sagovornika na ovu temu.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x