Preminuo Kevin O’Nil, ko-kreator Lige izuzetnih džentlmenta

0

Britanski strip umetnik, Kevin O’Nil, poznat kao ko-kreator stripa Liga izuzetnih džentlmena sa Alanom Murom, preminuo je u 69. godini.

Preminuo Kevin O'Nil, ko-kreator Lige izuzetnih džentlmenta

Britanski strip crtač Kevin O’Nil preminuo je u 69. godini nakon duge bolesti. O’Nil je posebno bio poznat po tome što je zajedno sa scenaristom Alanom Murom stvorio stripovsku sagu Liga izuzetnih džentlmena, koja govori o avanturama književnih likova viktorijanskog doba u ulozi superheroja u stimpunk ​​okruženju.

Kevin O’Nil je bio veteran britanskog stripa. Njegova karijera je započela sedamdesetih godina sa radovima za dečije časopise i novine, a zatim je postao jedan od vodećih crtača kultnog strip magazina 2000 AD. Na stranicama 2000 AD, O’Nil je uspostavio dugu vezu sa scenaristom Petom Milsom. Zajedno su njih dvojica stvorili nekoliko likova i potpisali desetine priča, uključujući one o ABC Warriors i Nemesis the Warlock-u.

PROČITAJTE: Liga izuzetnih džentlmena – za kraljicu i otadžbinu!

Takođe sa Petom Milsom, za etiketu Epic Comics kompanije Marvel Comics 1987. O’Nil je stvorio lik Maršala Law-a, protagoniste koji je tokom nekoliko brojeva u par priča u kojima se pojavio ismevao klasične stripove o superherojima. U pitanju je vladin agent koji lovi superheroje, a koji je i sam supervojnik, čiji su stripovi bili puni žestokog nasilja i seksa. Poslednji strip koji je kreirao Kevin O’Nil bila je Oluja, poslednje poglavlje sage o Ligi izuzetnih džentlmena.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x