Betmenov mračni rođendanski ritual

0

Betmen ima mnogo nezdravih navika, a najgora od svih je njegov mračni rođendanski ritual, kada svesno ponovo proživljava svoju najveću traumu.

Betmenov mračni rođendanski ritual

Kada je Betmen izgubio roditelje u čuvenoj uličici Aleja zločina, koji su ubijeni od strane pljačkaša Džoa Čila, to je za Brusa Vejna bio najmračniji trenutak u životu. ritual

Ova tragedija je odredila tok celog života Brusa Vejna koji od tada trenira i razvija raznolike fizičke i mentalne veštine, kako bi na kraju postao Betmen i zaštitio sve nevine u Gotamu, kako niko nikada ne bi propatio kao on. U tu svrhu Betmen je kreirao program obuke, virtuelno okruženje za trening, simulaciju koju koristi svake godine na svoj rođendan, gde ponovo proživljava svoju najveću traumu. Ovaj ritual je toliko mračan da su čak i Alfred i Damian Vejn izrazili svoju zabrinutost za Brusa.

Detective Comics #999 donosi priču u kojoj vidimo Betmena kako sam sebe gura preko svojih limita, kada u toj simulaciji koju je stvorio svedoči tome kako umiru svi oni koje voli, te kako ga juri ogromno užasno čudovište stvoreno od spajanja njegovih najvećih neprijatelja. Bežeći od čudovišta nailazi na izvor svega toga, a to je mlađa verzija njega samoga. 

Pročitajte: Koji je Betmenov omiljeni filmski Betmobil?

On je virtuelno okruženje za trening kreirao kako bi ga gurnulo iznad njegovih fizičkih i mentalnih granica. On se bori protiv raznih užasa, najgorim zlikovcima, čak i ako se svi spoje u jedno, svesno svedoči smrti njemu bliskih ljudi. Ali najgore od svega je njegova navika koju mora da obavi pre nego što napusti simulaciju. A to je da se suoči sa mlađom verzijom sebe i da tu verziju sebe sahrani u grob pored svojih roditelja. 

Kako mlađa verzija Brusa kaže: ,,Troje je ubijeno te noći”. Cena toga biti Betmen je plaćena skupo, a ta cena je bilo detinjstvo Brusa Vejna i njegova nevinost. On mora ponovo da proživljava tu noć kako bi zakopao ono što je te noći izgubio, jer samo tako može da nastavi da bude Betmen. Ova mračna žrtva je savršeno objašnjena od strane starije verzije Brusa koji kaže mlađem sebi: ,,I dalje bih voleo da si imao priliku da budeš dete samo još malo duže. Ali u redu je. Toliko druge dece je uspelo u tome jer mi nismo.”

Betmen se tako podseća, ali i motiviše, jer njegova žrtva nije bila uzaludna, te svake godine nakon sve većeg broja života koje je spasio, njegova žrtva vredi još više.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x