Slumberland – Trailer za film inspirisan stripom Mali Nemo (VIDEO)

0

Netflix je objavio prvi trailer za film Slumberland.

Slumberland - Trailer za film inspirisan stripom Mali Nemo (VIDEO)

Slumberland je novi Netflixov film inspirisan stripom Mali Nemo u zemlji snova, velikim stripovskim klasikom Vinzora Mekeja iz ranih godina dvadesetog veka i jednim od najvažnijih dela strip umetnosti.

U filmu glumi Jason Momoa, koji će igrati klovna Flipa, Nemovog prijatelja. Film će biti slobodouman stoga ćemo umesto malog Nema za glavnog lika imati devojčicu Nemu koju će glumiti Marlow Barkley.

Pročitajte: Neizvesna budućnost DC-ijevih filmova

Priča će biti smeštena u sanjivi i nadrealni svet poput stripa, ali premisa neće biti ista kao i u stripu. U stripu Mali Nemo pokušava da dođe Zemlje snova, carstva kralja Morfeja, kako bi se igrao sa njegovom ćerkom, princezom. Umesto da traži princezu, ćerku kralja Morfeja, Nema u filmu će se dati u potragu za svojim ocem.

Film je režirao poznati režiser Francis Lawrence (Constantine ,I am legend ,The Hunger Games,Red Sparrow), dok je scenario odradio dvojac David Guion i Michael Handelman (Night at the Museum – The Pharaoh’s Secret). 

Ovo nije prvi put da je Mali Nemo u zemlji spavanja adaptiran za veliko platno. Godine 1984. inspirisao je film Francuza Arnoa Selinjaka, dok je 1989. nastao anime u režiji Masamija Hate. Pored toga, trenutno je u produkciji animirani film u režiji Hajruma Osmonda, bivšeg glavnog animatora u Dizniju za Okeaniju.

Slumberland će biti dostupan na Netflixu u novembru 2022. godine, a datum tek treba da bude objavljen.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x