Neizvesna budućnost DC-ijevih filmova

0

Nakon otkazivanja filma Batgirl, situacija sa ostalim DC-ijevim filmovima deluje krajnje zbunjujuće.

Neizvesna budućnost DC-ijevih filmova

Nedavno spajanje kompanija koje je dovelo do rođenja Warner Bros. Discovery Inc. kompanije, uticalo je na budućnost mnogih DC-ijevih filmskih projekata, sa jakim reperkusijama na filmsko odeljenje i upravo to čini da budućnost mnogih DC filmova bude jako neizvesna.

Pre samo nekoliko nedelja, na primer, izvršni direktor Varner Bros. Discovery-a Dejvid Zaslav najavio je stvaranje tima za izradu desetogodišnjeg plana za filmove bazirane na likovima iz DC-ijevih stripova po uzoru na Kevina Fejga sa Marvel Studios, ali do danas se ništa ne zna o tom timu niti ko će biti u njemu. Povrh toga, Valter Hamada, predsednik DC Films koji je bio producent za DC filmove od 2018. godine, već je imao sopstveni dugoročni plan za DC-ijev filmski univerzum. Šta će biti sa ovim planom, hoće li biti integrisan ili ukinut, nije poznato.

U trenutnoj situaciji među retkim naslovima koji će izvesno doživetu svoju bioskopsku premijeru je Black Adam, zakazan za 21. oktobar ove godine. Prema The Hollywood Reporter-u, spin-off projekti Suicide Squad na kojima radi Džejms Gan takođe imaju dosta neizvesnu budućnost.

Čini se da se nastavak Džokera sa Hoakinom Finiksom podrazumeva (ali ipak nikad ne reci nikad u ovakvim situacijama), a sigurnost tog filma podgreva i dodatak Lejdi Gage glumačkoj postavi koja će glumiti Harli Kvin, sa druge strane, isto se ne može reći i za drugi nastavak o Betmenu Meta Rivsa. Iako je još u aprilu javno potvrđeno od strane rukovodilaca Warner Bros-a, čini se da drugi film o Betmenu sa Robertom Petinsonom još uvek ipak nije dobio zeleno svetlo od strane novog vlasništva kako prenosi Variety.

DC-ijev Blue Beetle još uvek stoji na istom datumu izlaska u avgustu 2023. Filmovi Aquaman and the Lost Kingdom, Shazam! Fury of the gods, a posebno The Flash su bili odlagani nekoliko puta do sada, te je trenutni status ovih filmova zbunjujući. Nakon otkazivanja Batgirl pojavile su se glasine i o ovim filmovima koji svi pripadaju DC-ijevom proširenom filmskom univerzumu.

Pročitajte: “The Sandman”: Popustite malo!

The Flash je pod najvećom pretnjom od otkazivanja zbog pravnih problema njegovog glavnog glumca, Ezre Milera, optuženog poslednjih meseci za remećenje javnog mira, uznemiravanje, fizički napad na faba i krađu alkohola. Nedavno je glumac rekao da je krenuo na terapije kako bi izlečio svoje probleme, ali film ostaje u veoma graničnoj situaciji. neizvesna

Tako da može doći i do novih odlaganja filmova Aquaman and the Lost Kingdom (zakazan za mart 2023.) i Shazam! Fury of the gods (zakazan za decembar 2022.). Kako navodi The Hollywood Reporter, ovi filmovi su najverovatnije bili kroz neke scene povezani sa filmom Batgirl, najverovatnije je to uključivalo pojavljivanje Majkla Kitona kao Brusa Vejna/Betmena, stoga će sada te scene morati da se revidiraju.

Tu su i filmovi koji još uvek nisu bili u potpunosti zvanični, ali su bili izvesni, a sada su pali u zaborav. To su filmovi poput Wonder Woman 3 koji je ponovo trebala da režira Peti Dženkins, film o Zatani po scenariju Emeralda Fenela, Static Shock koji je trebalo da producira Michael B. Jordan, a tu je i film o kome se mnogo spekulisalo, a to je reboot Supermana sa J.J. Abramsom na čelu, projekat za koji je scenario trebalo da napiše Ta-Nehisi Coates, sa već pomenutim Michael B. Jordanom u glavnoj ulozi. To bi bio film o Calvinu Ellisu. To je druga verzija Supermana sa Earth-23. Postoji Calvin Ellis sa Earth-23 i on je crnac. neizvesna

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x