“Iz moje krvi”: Kad Gručo preuzme ulogu superheroja, sa superšalama!

Nikada ne smemo potcenjivati sporedne likove serijala, naročito kada im je smeh i osmeh najjače oružje kojim barataju velikom lakoćom.

iz moje krvi stripblog

Gručo, homoronosni pomoćnih Dilana Doga, istraživača noćnih mora, imao je mnogo svojih svetlih epizoda, ali neke su mu dale mnogo više prostora, kada je razrešenje kompletne situacije u epizodi u pitanju i kada se koplja lome u glavama nosioca serijala. Nekada su njegovi postupci mnogo važniji i ne ostaju samo na bacanju pištolja Dilanu u pravom trenutku.

Pročitajte: Zatočenik budućnosti – najbolji Bonelijev krosover?

U epizodi “Iz moje krvi”, koja se našla kao noseća u Zlatnoj seriji 39, scenarista Alberto Ostini je Gruču dao presudnu ulogu u prestanku depresivnog talasa samoubistava koje je preplavilo Vikendorf. Naime, u Vikendorfu, malom mestu u Engleskoj gde su se inspektor Blok i njegov prijatelj i pomoćnik Dženkins preselili nakon što su otišli u penziju, počela je serija neobjašnjivih ubistava i samoubistava. Čitave porodice počele su dizati ruku na sebe, a razlozi su se mogli pronaći negde duboko, duboko zakopani u istoriji tog malog mesta. 

Nezadovoljstvo koje je se nakupljalo u svakom od stanovnika Vikendorfa je u jednom trenutku počelo da buja i to istovremeno. U svega nekoliko dana je u kućama gde su ljudi živeli u “porodičnoj idili”, počeli su da se ubijaju na najmonstruoznije načine. 

Kada ni Dilan ni Blok nisu uspeli da pronađu rešenje, kada je Blok stavio Dilanov pištolj na slepoočnicu, zajedno sa okupljenim stanovnicima Vikendorfa koji još nisu izvršili samoubistvo, nastupio je Gručo. Svojim šalama “skinuo” im je prst sa obarača i nagovorio ih da se vrate svom dobrom životu, daleko od buke i stresa velikih gradova. Gručo je ovde rešio slučaj za koji, neobično realana Dilan i neobično nadrealan Blok nisu uspeli. 

Ono što je u ovoj epizodi interesantno, Blok je zatražio od Dilana da ga vrati u London, a da će u Vikendorf dolaziti samo vikendom.

Gručo je ovde pokazao da je mnogo više od običnog pratioca glavnog junaka, on je i više od superheroja.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x