Ubica demona: Ko je Nezuko Kamado, demonska sestra ubice demona i šta sve znamo o njoj!

“Ubica demona” je popularna manga koja se probila i na naše tržište u izdanju izdavačke kuće Darkwood.

nezuko stripblog

Manga Kojoharu Gotoge koja se pojavila 2020. godine sve je popularnija u svetu kod poklonika devete umetnosti, a sa sobom donosi veoma dinamičnu priču sa mnoštvom jakih likova. Fizički, ali i mentalno snažnih.

Pročitajte: “Ubica demona”: U pohodu za osvetu porodice i spas sestre…

Porodicu Tanđira Kamade ubio je demon (stvorenje koje se hrani ljudskom krvlju, uz sposobnost da čoveka pretvori u demona). Jedina preživela iz porodice je njegova setra Nezuko, koja nije postala klasičan demon, već nešto između. Tanđiro je krenuo putem osvete, mukotrpnim vežbanjem je postao ubica demona sa dve misije napameti. Pre svega je želeo da svoju sestru vrati u ljudsko obličje, a zatim i da svet oslobodi ovih monstruma.

nezuko stripblog

Nezuko Kamado od kada je postala demon, u bratove borbe često umeša svoje prste protiv bića kojima sada pripada kako bi ga spasila sigurne smrti i poraza. Naravno, Nezuko se u borbu, vođena zaštitničkim instinktom, ubacuje često nespremna, pa završi sa teškim povredama (otkinutim udovima), ali se ipak i brzo regeneriše zbog svoje nove prirode. Kroz serijal ona sve više spoznaje svoje nove moći, ali se njima i odupire. Snaga volje koju ona poseduje je ogromna, jer sputava svoje “demonske” porive, ali s obzirom na to da nije klasičan demon, čini se da joj to pomaže. Ali moramo biti iskreni do kraja, Nezuko ume da bude veoma brutalna. Muči svoje protivnike i ne moze da se zaustavi kada upadne u napadački zanos.

Uprkos tome što je postala jedna od stvari koje Tanđiro najviše mrzi, Nezuko se svakodnevno bori sa iskušenjem da podlegne svojoj prirodi demona koji jede ljude. Zbog ovog aspekta njene ličnosti, njenog osnovnog osećaja za pravdu i njene strasti da čini dobro u svetu je drže “pod kontrolom” zapravo samokontrolom.

nezuko stripblog

Ono što nedostaje čitaocima u vezi Nezuke jeste njena prošlost. Ona se pojavljuje u flešbekovima ubice demona, tačnije svog brata, ali je praktično tu samo gost, o kojem se ne saznaje ništa, a upravo to vraćanje u prošlost je odlično za pozadinsku priču lika. Postoje još nekoliko stvari koji su kod Nezuke malo utanjeni. Ona često spava, tako da je mali ima u Tanđirovim avanturama. Dve godine dok joj je brat bio na obuci za ubicu demona, ona je spavala, a kasnije se to nastavilo, tako da je često isključena sa scene. Takođe, nema je ni u dijalozima, jer zbog predostrožnosti, ako izgubi kontrolu nad sobom, nosi “brnjicu” od bambusa na ustima. 

Iako Nezuko, čini se, rado igra sporednu ulogu u Tanđirovim avanturama, ona je mnogo učinila da pomogne svom bratu i njegovim saveznicima da se bore protiv krvoločnih hordi demona. Nezuko je impresionirala fanove Ubice demona svojom borbenom veštinom.

Uloga Nezuko Kamado u Ubici demona je uglavnom pasivna. Njen osnovni zadatak je da drži pod kontrolom svoje demonske porive i izbegava sunčevu svetlost dok njen brat Tanđiro naporno radi na pronalaženju leka kako bi je vratio u ljudsko obličje. Iako što pomaže Tanđiru u bitkama, njena sudbina nije u njenim rukama. S jedne strane, “Ubica demona” pruža jasne razloge zašto Tanđiro preuzima inicijativu dok je Nezukova uloga pasivna, ali nekim obožavaocima animea i dalje može biti razočaravajuće. Lik je daleko upečatljiviji kada preuzme proaktivnu ulogu u svom životu. 

Nezuko Kamado je veoma važan i jak lik uprkos podeljenim mišljenjima. Ona se uvek pojavi kada je to potrebno ostalim likovima i nema problem da se suprotstavi mnogo jačima od sebe.

POGLEDAJTE I OVO:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x