Hulk i Wolverine će se ponovo boriti jedan protiv drugog

0

X-Men Legends #1 donosi novo poglavlje u kojem ćemo ponovo videti sukob između Wulverinea i Hulka, a pisao ju je Roy Thomas, dok je za crtež bio zadužen Dave Wachter.

hulk i wolverine stripblog

Među nekoliko novih priča koje će biti uključene u seriju biće i priča koja služi kao epilog prvog sukoba između Zelenog Golijata i X Oružja. Radnja se odvija u periodu između događaja Neverovatnog Hulka #181 i Giant-Size X-Men #1. “Interim for Mutants Part 1” počinje razjarenim Wulverineom koji želi da nastavi tuču sa Hulkom nakon što je onesvešćen. Misleći da ga je Hulk ostavio da umre, Logan se zaklinje da će ga naterati da poželi da je mrtav i počinje da luta po divljini Kvebeka u potrazi za njim. Wulverina priznaje da mu je već muka od Hulka koji ga naziva „malim čovekom“ pre nego što su nastavili borbu.

Wolverine se prvi put pojavio u “The Incredible Hulk #180” (1974), koji je napisao Len Vein, nacrtao Herb Trimpe u svom debitantskom kostimu koji je dizajnirao Džon Romita stariji. Nakon što ga je Department H poslalo da okonča uništavanje izazvan Hulkom i Wendigom, Wulverine u početku ne uzima zarobljenike. Međutim, brzo shvata da njegove adamantijumske kandže jedva mogu da probiju Hulkovo zeleno meso. Logan tada usvaja drugačiju strategiju i umesto toga napada Wendiga, navodeći detinjeg Hulka da pretpostavi da je Wulverine njegov saveznik. Nakon što je pobedio ljudoždersku zver, Wulverine pažnju usmerava na Hulka i vraća se da radi ono što najbolje radi. Na nesreću po Logana, Hulk ne prihvata izdaju i hladno ga nokautira.

Wolverine se ponovo pojavio nekoliko meseci kasnije na stranicama “Giant-Size X-Men #1”, gde je predstavljen sa svojom kultnom maskom zahvaljujući umetniku Gilu Kejnu. Ovde je potvrđeno da je Logan bio mutant i profesor X ga regrutuje da se pridruži svom novom timu X-Men, koji je takođe uključivao Storm, Nightcrawler, Colossus, Sunfire, Banshee i Thunderbird-a. Volverine i Hulk bi se ponovo ukrštali nekoliko puta u narednim godinama, ponekad kao saveznici (čak su imali kratak boravak zajedno kao članovi Fantastične četvorke), a češće kao protivnici. Ali njih dvoje su takođe razvili uzajamno poštovanje jedno prema drugom, bez sumnje zbog mnogih sukoba i timova tokom godina.

Izvor: CBR

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x