Manga One Piece postavila rekord po broju prodatih primeraka

0

Japanska izdavačka kuća Shueisha objavila je da je 103. tom mange One Piece, objavljen ove nedelje postavio novi svetski rekord po broju prodatih primeraka širom sveta, preko 500 miliona.

Manga One Piece postavila rekord po broju prodatih primeraka

Konkretno, One Piece je od 1997. prodat u više od 416 miliona primeraka samo u Japanu, a preko 100 miliona u ostatku sveta. Izdavačka kuća Shueisha je jasno stavila do znanja da su i papirne i digitalne kopije uključene u ove brojke.

Već 2015. One Piece je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda po broju prodatih primeraka stripa jednog autora, sa preko 320 miliona primeraka. Sada je taj rekord ponovo ažuriran.

One Piece manga je prvi put objavljena 22. jula 1997. godine, a do danas je do septembra 2021. dostigla 100 brojeva. Mangu je napisao i ilustrovao Eićiro Oda, a čak je i postavio Ginisov rekord za najviše brojeva u istom serijalu napisanih od strane jednog autora.

Pročitajte: Joker 2 – Objavljen datum izlaska filma

Luffy je mladić koji je dobio neverovatne sposobnosti kada je pojeo magično đavolje voće, a njegovo telo postalo poput gume, i te sposobnosti koristi u svojim avanturama. Usput se sastaje sa mnogim živopisnim likovima, od kojih mu se mnogi pridružuju u njegovoj misiji. Budući da je ovo priča o potrazi za blagom, ona je uvek otvorena za zanimljive i beskrajne pustolovine.

Trenutno je objavljeno više od 1.000 poglavlja serije, podeljenih u 31 narativni luk i više od 100 tomova, što ukupno ima skoro 20.000 stranica stripa.

Među najvećim komercijalnim hitovima svih vremena, One Piece je poslednjih godina već inspirisao anime seriju koja je premijerno prikazana 1999. godine, a trenutno je sastavljena od 20 sezona (ukupno preko hiljadu epizoda), 14 animiranih filmova, brojnih tv specijala, romana i video igara. Trenutno se radi na transpoziciji mange u live action adaptaciji, koju je producira Netflix.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x