Gotam Siti: Godina Prva – Novi strip Toma Kinga

0

Kako je izgledao Gotam 2 decenije pre pojavljivanja Betmena?

Gotam Siti: Godina Prva - Novi strip Toma Kinga Strip Blog

Gotham City: Year One je novi šestodelni mini serijal proslavljenog autora Toma Kinga zajedno sa Filom Hesterom. Gotam siti

Kako je Gotam postao tako plodno leglo kriminalnih aktivnosti? Gotham City: Year One će istražiti priču o padu Gotama, dve decenije pre nego što se Betmen dao u pohod da očisti grad od prljavog kriminala.

Uz zajednički scenario Kinga i Hestera, uz crtež Erika Gapstura i kolor Đordi Beler, Gotham City: Year One će pratiti privatnog detektiva Sema Bredlija koji igrom slučaja biva upleten u ‘otmicu veka’ nestanak male Helen, naslednice Vejnovih.

„Noć brzo pada u Gotam Sitiju. Senke seku krive i nevine. Osećam se srećnim što sam umetnik koji će vam pokazati kako je ovaj grad postao tako mračan”, ističe Gapstur.

Pročitajte: Specijal za 30 godina od Supermenove smrti

„Pošto sam napisao gomilu stripova o Betmenu, mogu reći da je neverovatno retko napisati serijal poput ovog u kome možete dodati nešto veliko i suštinsko mitu o Mračnom vitezu, kao što je Skot uradio sa Sudom sova ili Grant Morison sa uvođenjem Damijana Vejna ili Frenka Milera kao što je uradio sa, pa, svime što je dotakao. U Gotam Siti: Prva godina, Fil i ja ćemo vas odvesti u prošlost ogrezlu u noir, gde su tajne zbog kojih je Gotam postao Gotam, gresi zbog kojih je Betmen postao Betmen, konačno nasilno otkriveni”, navodi King.

Gotham City: Year One izlazi 4. oktobra ove godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x