Specijal za 30 godina od Supermenove smrti

0

DC Comics slavi 30 godina od objavljivanja priče Smrt Supermena specijalnim izdanjem od 80 strana koje okuplja originalne autore za četiri nove kratke priče.

Specijal za 30 godina od Supermenove smrti

Specijal pod nazivom The Death of Superman 30th Anniversary Special 1, vraća crtača Dan Jurgens-a onome što je verovatno bila njegova najuspešnija i najuticajnija priča u karijeri. 

Smrt Supermena je ciklus priča objavljivanih tokom 1992. gde je na kraju Supermen izgubio život u borbi sa Doomsday-em. Broj 75. gde se dogodila smrt Supermena prodat je u više od 6 miliona primeraka i smatra se jednim od najprodavanijih stripova svih vremena. 

Dan Jurgens, glavni autor projekta, vraća se u novom specijalu zajedno sa imenima koja su učestvovala u originalnom projektu kao što su Brett Breeding, Louise Simonson, Jon Bogdanove, Roger Stern, Jackson Guice, Jerry Ordway i Tom Grummett. 

Objavljen je i sinopis četiri kratke priče koje će se naći u specijalu:

  • The Life of Superman by Dan Jurgens, Brett Breeding, Brad Anderson i John Workman. U ovoj priči mladi Jon Kent saznaje u školi kako mu je otac umro pre mnogo godina, a njegovi roditelji mu nikada nisu pričali o tome. Takođe će on i Clark morati da udruže snage u borbi protiv negativca koji je povezan sa Doomsday-em, a koji se zove Doombraker.
  • Standing Guard , by Roger Stern, Butch Guice, Glenn Whitmore i Rob Leigh. Borba između Supermena i Doomsday-a iz perspektive Čuvara. 
  • Time , Louise Simonson, Jon Bogdanove, Glenn Whitmore i Rob Leigh. Priča o tome kako je Supermenova smrt izgledala iz perspektive John Henry Irons-a, koji ga je zamenio nakon njegove smrti.
  • Above and Beyond , by Jerry Ordway, Tom Grummett, Doug Hazlewood, Glenn Whitmore i Rob Leigh. Borba između Supermena i Doomsday-a iz perspektive Supermenovih zemaljskih roditelja koji njihovu borbu gledaju na televiziji.

Takođe je objavljeno i nekoliko tabli iz ovog specijala:

Pročitajte: Baner – Lov na najopasniju zver

The Death of Superman 30th Anniversary Special 1 izlazi 8. novembra ove godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x