Kako je Deadpool ukrao kamenje beskraja Thanosu

0

Iz MCU filmova i stripova smo naučili da postoji šest moćnih kamenja beskraja.

Kako je Deadpool ukrao kamenje beskraja Thanosu

Navikli smo da u glavnom Mavrelovom univerzumu postoji šest moćnih dragulja koji onome ko ih sakupi daju moći ogromnih razmera. Kamen moći, kamen vremena, svemirski kamen, kamen stvarnosti, kamen uma i kamen duše duše svaki daju kontrolu nad svojim specifičnim moćima. Međutim, u Deadpool stripovima se pojavio i tajni sedmi kamen beskraja, nazvan kamenom kontinuiteta. 

Sedmi kamen se pojavio u Deadpool #27 u kratkoj priči Marka Vejda pod nazivom “Continuity Spontinuity”, a Deadpool je uspeo da ga ukrade od samog Thanosa dok je titan spavao, te došao na ideju da krene da preobilkuje sopstvenu prošlost. Kako je Deadpool lik koji redovno razbija četvrti zid i svestan je svog stripovskog postojanja, odmah se obratio piscima Marvelovih stripova i urednicima da treba da drhte pred njegovom moći da izmeni istoriju Marvelovog univerzuma onako kako njemu odgovara. 

Pročitajte: Razlike između MCU i stripovskog Thora

Deadpool koristi moć dragulja kontinuiteta da prepiše svoju istoriju i oženi Genošu. Međutim, dok se on venčava, grupa mafijaša prekida ceremoniju venčanja i ubija njegovu mladu. Deadpool tada shvata da je beskonačna moć kamena kontinuiteta jednako prokletstvo koliko i blagoslov. On baca kamen kontinuiteta, dok su urednici Marvela to jedva dočekali i bezbedno sklonili tajni sedmi dragulj na čuvanje pre nego što ga se antiheroj ponovo domogne i krene da brlja po glavnom kontinuitetu Marvelovog univerzuma, te izazove još veći haos. 

Sedmi kamen, kamen kontinuiteta je jedan nekanonski geg stvoren specijalno za ovu Deadpool-ovu avanturu i nije se pojavio u drugim Marvelovim pričama, Sličan geg smo videli na kraju drugog filma o Deadpool-u, kada se lajavi strelac domogao sprave za putovanje kroz vreme koju je prethodno koristio Cable, pa je isto tako krenuo u prošlost da menja ne samo svoju istoriju, već istoriju čovečanstva. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x