Marvel će objavljivati stripove iz franšize o Planeti Majmuna

0

Još jedna sjajna scfi franšiza sleće u Marvel zahvaljujući Diznijevoj kupovini Foksa.

Marvel će objavljivati stripove iz franšize o Planeti Majmuna

Posle Predatora i Osmog putnika, Marvel najavljuje da će objavljivati stripove o Planeti Majmuna. 

Marvel Comics i Planeta Majmunaa zapravo imaju duboku istoriju koja datira preko 40 godina. Marvel je prvi put objavio priče o Planeti Majmuna 1974. godine, a 1975. Marvel je objavio i Avanture na Planeti Majmuna, strip adaptacije kultnih filmova o Planeti majmuna u boji.

“Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Planeti majmunaa nazad u Kuću ideja! Nova saga je u izradi i ona će istražiti granice onoga što ova omiljena franšiza može da ponudi kroz smele narative stripova, a mi jedva čekamo da kročimo u ovu novu avanturu!“, izjavio je glavni urednik CB Cebulski.

Pročitajte: Kako je Nil Adams spasao Supermenove kreatore od siromaštva

Detalji o nadolazećim stripovima, autorima koji će na njima raditi i reprintima starih stripova će tek biti objavljeni. 

Planeta majmuna je prvobitno objavljena kao francuski roman 1963. godine od strane Pjera Bula. Roman je adaptiran u film, iz 1968. godine u režiji Frenklina Dž. Šafnera i sa Čarltonom Hestonom u glavnoj ulozi, Planeta majmuna prati astronauta koji je poslati u svemir, čiji se brod ruši u ono što izgleda kao vanzemaljska planeta gde su inteligentni majmuni preuzeli i porobili ljude. Završetak filma otkriva da astronauti ne posećuju planetu vanzemaljaca, već su zapravo nasukani na futurističkoj Zemlji koja je uništena nuklearnim ratom. Nekoliko nastavaka, rebooth-ova franšize, televizijskih serija i drugih medijskih veza pratilo je uspeh filma, uključujući rimejk Tima Bartona iz 2001. i rebooth nove trilogije u okviru Foxa sa Endijem Serkisom u glavnoj ulozi.

Dizni je 2019. potvrdio da je novi film u pripremi nakon što je kompanija kupila Fox. Wes Ball, reditelj Maze Runnera je izabran da režira film, koji još nema datum izlaska.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x