Luka svakog jutra svira frulu da bi zaradio pare za kupovinu stripova

0

Uz konstataciju da prave vrednosti opstaju, fudbaler Radničkog iz Zrenjanina Jovan Runjevac pre nekoliko dana je na društvenim mrežama objavio snimak dečaka iz njegovog kraja, naselja Šumica, koji svira frulu.

Luka svakog jutra svira frulu da bi zaradio pare za kupovinu stripova

U pitanju je trinaestogodišnji Luka Kresojević, koji svakog jutra, oko 8 časova, dolazi ispred marketa „Gomex“, u naselju Gradnulica, gde svira i po nekoliko sati. Luka je veliki ljubitelj devete umetnosti i novac koji zaradi od muzike koristi da bi upotpunio svoju kolekciju stripova.

“Čim sam naučio da čitam, počeo sam da sakupljam stripove. Do sada sam ih sakupio 65. U porodici stripove vole i deda, i tata, i ujak, pa sam neke nasledio od njih, a neke sam i sam kupio“, ističe za portal zrenjaninski.com Luka Kresojević, inače učenik Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, koji će na jesen krenuti u sedmi razred.

Pročitajte: Robin i Superboy protiv Batmana i Supermana (VIDEO)

Luka kaže da je sam učio da svira frulu i da je vremenom u svoj repertoar ubacivao nove pesme.

“Sve se može kad se hoće. Želim da upišem Muzičku školu, jer me interesuje muzika, ali i umetnost u celini. Zanima me i crtanje i sve što se tiče umetnosti“, kaže naš mladi sagovornik, čiji je omiljeni strip junak Betmen.

Ispred marketa u naselju Gradnulica Luka dolazi već dve nedelje, a lokaciju je, kako kaže, izabrao jer ovuda prolazi puno ljudi, a i u blizini se nalazi njegova kuća.

“Dnevno ovde budem dva – tri sata, čim se umorim idem kući. Sviram „Odu radosti“, „Bože pravde“, „Viva, viva la musica“, „Višnjičica rod rodila“, „Čije je ono devojče“… Uglavnom mi svi kažu “bravo, svaka čast, samo uči i napreduj, nemoj da odustaneš i guraj dalje“, kaže Luka Kresojević.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x