„Noćni život u Berlinu” – Novi strip o Kortu Maltezeu

0

Novi strip o Kortu Maltezeu nosiće naziv „Noćni život u Berlinu”, a autori će ponovo biti Juan Díaz Canales i Ruben Pellejero.

„Noćni život u Berlinu” - Novi strip o Kortu Maltezeu

Sada već konsolidovani par španskih autora nastavlja mitologiju koju je stvorio Hugo Prat i donosi nam novu epizodu stripa o Kortu Maltezeu. noćni

Radnja se odvija u jesen 1924. godine, kada Korto Malteze stiže u Berlin u potrazi za svojim prijateljem Štajnerom, otkrivajući da je ubijen. Tako počinje istraga da se pronađe ubica i pravda istera na videlo. U pozadini se odvija kolaps Vajmarske republike i Nemačke na ivici građanskog rata. Sukobi između komunističkih špijuna i krajnje desnih tajnih društava veoma će zakomplikovati Kortov zadatak.

Pročitajte: Manga Berserk će se nastaviti uprkos smrti kreatora Kentara Miure

„Noćni život u Berlinu” će biti objavljen 7. septembra u Francuskoj u izdanju izdavačke kuće Casterman. Strip će biti objavljen u tri izdanja: klasično u boji, jedno crno-belo i treće u deluks verziji koja će koštati 150 eura. 

Tokom protekle godine započet je još jedan serijal o Kortu posvećen avanturama mladog Korta, a koji se odvija u 21. veku. Za prvi broj ovog serijala pod nazivom Crni Okean bili su zaduženi crtač Bastien Vives i scenarista Martin Kuenehen. Ovaj serijal je van narativnog toka koji je stvorio Hugo Prat, a epizode će izlaziti uporedo sa epizodama Juana Díaz Canalesa i Rubena Pellejera.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x