Manga Berserk će se nastaviti uprkos smrti kreatora Kentara Miure

0

Jedna od najpopularnijih mangi na svetu, Berserk će se nastaviti ovog leta.

Manga Berserk će se nastaviti uprkos smrti kreatora Kentara Miure

Svet je bio šokiran neočekivanom smrću kreatora Berserka, Kentara Miure u maju 2021. berserk

U vreme njegove smrti, Kentaro Miura imao je završeno jedno neobjavljeno poglavlje i jedan scenario za poglavlje nakon toga. Iako je prvo poglavlje nakon Miurine smrti bilo daleko od kraja, glavni lik Guts je završio na donekle prikladnom mestu i činilo se da je konačno pronašao mir posle života punog borbe i bola. Sledeće poglavlje, koje su nacrtali Miurini asistenti u njegovoj produkcijskoj kući Studio Gaga, je ponovo prekorenulo celokupan narativ.

Pročitajte: Strip o mladom Brusu Vejnu u školi za superheroje

Fanovi su imali previše pitanja nakon tog poglavlja, a sada će konačno dobiti odgovore koje su tražili. Izdavačka kuća Young Animal objavila je da će Berserk nastaviti pod kreativnim nadzorom Kouđija Morija, bliskog prijatelja Kentara Miure, a crtački deo će nastaviti Miurini asistenti iz produkcijske kuće Studio Gaga. Prvo novo poglavlje će biti objavljeno 24. juna, a nakon toga će biti objavljeno još 5 poglavlja koji će uokviriti započetu priču, da bi se nakon toga manga prebacila na neki novi narativ. Navedeno je da Kentaro Miura nije ostavio nikakve precizne planove o tome kako bi Berserk trebalo da se završi, ali je svom prijatelju Kouđiju Moriju opširno govorio o tome u kom smeru će se manga kretati.

Berserk je proveo više od godinu dana nakon smrti svog kreatura u stanju neizvesnosti, a sada nas od novog poglavlja deli samo nekoliko nedelja, a fanovi mogu da budu srećni što je manga ostala u dobrim rukama. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x