“Okrug Eseks” Džefa Lemira dobija mini-TV seriju!

0

U pripremi je igrana adaptacija čuvene grafičke trilogije “Okrug Eseks” autora Džefa Lemira za kanadsku televiziju.

mini tv serija stripblog

Serija se realizuje prema priči Džefa Lemira za Canadian Broadcasting Company.

Kako je CBR najavio serija se planira za mart 2023. godine.

Pročitajte: “Okrug Eseks” – Opstanak nežnosti i toplote uprkos svemu

Aron Martin (“Degrassi: The Next Generation,” “Killjoys”) će se baviti pilotom serije, a Lemir, Ted Adams iz IDW Publishing-a i Kris Stros iz Top Shelf-a će producirati ovu adaptaciju zajedno sa Kristinom Piovesan iz First Generation Films-a.

Kako je Marko Gilmoore za Strip Blog pisao o “Okrugu Eseks” – Da Džef Lemir nije stvorio ništa izuzev Okruga Eseks, i dalje bi zaslužio titulu jednog od najboljih strip umetnika savremene i kanadske strip scene. Naravno, Lemir nije stao tu; nastavio je, radeći na mnogim projektima kao što su „Sweet Tooth“, „Black Hammer“, ali i na Marvel-ovim poznatim junacima, Vulverinu i Hokaju. Svojom trilogijom o kanadskim malomeštaninima sa teškim životima, životima koje nisu odabrali, okovani okolinom i okolnostima, očekivanjima i oboljenjima, u malim naseljima, okruženi ogromnim pustarama, Lemir je uspeo da ispriča jednu slojevitu priču koju obuhvata paletu ljudskog postojanja, od imigracije do demencije, na jedan vrlo dostojanstven, slatkogorki način.

Okrug Eseks je originalno objavljen 2018. i sastoji se iz tri dela odnosno, tri knjige, svaka sa svojim glavnim likom. Prva knjiga priča o dečku koji živi sa ujakom i želi da bude superheroj; druga o dva brata hokejaša, pre tokom i posle slave; dok se treća knjiga bavi onom koja je svima njima pomagala kad im je bilo najteže.

Podsetićemo da je film koji je baziran na pričama iz “Tales From the Farm” najavljen za 2011. godinu, ali nije realizovan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x