Uvod u Kragujevac Comic Con

0

Udruženje koje je bastion stripa u Šumadiji je starije za jednu godinu.

Uvod u Kragujevac Comic Con

Udruženje Svet stripa iz Kragujevca proslavilo je svoj dvanaesti rođendan u holu tržnog centra Šumadija gde je tim povodom organizovana izložba mlade Kragujevčanke Mine Nikolić. Uz druženje sa gostima poslužena je i rođendanska torta, stripovi su bili na sniženju u striparnici čiji je vlasnik osnivač udruženja, ali centralni događaj je bilo predavanje čuvenog Vladimira Vesovića koji već trideset godina vodi beogradsku školu stripa „Đorđe Lobačev“. Njegovo predavanje je bilo namenjno mladim polaznicima kragujevačke škole stripa, ali je i starija publika mogla da uživa u ovom času. uvod

Gospodin Vesović je pričao o mnogim zanimljivim stvarima i svi prisutni su izražavali veliko zadovoljstvo dok su ga slušali, ali šlag na torti su bile originalne table raznih domaćih crtača koje je Vladimir Vesović poneo sa sobom kako bi ih pokazao budućim stvaraocima stripa i gostima proslave.

Pročitajte: Marvel Studios radi na novoj seriji od Derdevilu

Bilo je tu radova Siniše Banovića, Alekse Gajića, Darka Perovića, Dražena Kovačevića, Rajka Miloševića Gere i mnogih drugih.
Svi ti radovi crtača koji su prošli kroz školu „Đorđe Lobačev“ predstavljaju neoboriv dokaz da Srbija ima neverovatan potencijal kada je umetnost stripa u pitanju. Ali nažalost u njihovim bravurama više uživaju ljubitelji stripa u Francuskoj, Belgiji i Italiji nego u matičnoj zemlji. uvod

Ovu priliku uveličao je svojim prisustvom i poznati strip autor Dragan Savić koji je goste i domaćine zabavio anegdotama iz domaćeg strip miljea. Kroz jednu od njih su prisutni saznali da je Rajko Milošević Gera, na početku svog boravka u Barseloni, za jednu svoju ilustraciju dobio gitaru marke „Fender“.

Autor: Nikola Tasković

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x