Kako je Hydra zapravo stvorila Hulka?

0

Opšte je poznato da je Hulk nastao nakon što je Brus Baner bio izložen eksploziji gama zračenja u nizu događaja koji su naizgled bili slučajni.

Njegovo poreklo je malo promenjeno u jednom od najčudnijih Marvelovih reboot-ova, te je u toj priči Hydra glavni razlog za nastanak Hulka.

Sredinom do kasnih 90-ih, Marvel Comics je odlučio da rekonstruiše Osvetnike zajedno sa praktično svakim njihovim likovima. 

Inicijativa je počela sa zlikovcem Onslaughtom, negativcem X-Mena koji je pokušao da zbriše čovečanstvo kako bi Zemljom vladala rasa mutanata. Kao odgovor, Osvetnici i Fantastična četvorka su istupili da zaustave negativca X-Mena. Tokom bitke, Onslaught je apsorbovao brojne heroje da bi povećao sopstvenu moć, uključujući sina Rida Ričardsa, koji savija stvarnost, Frenklina Ričardsa. Taman kada se činilo da je svaka nada izgubljena, Osvetnici i Fantastična četvorka udružili su se u poslednjem pokušaju da pobede Onslaught-a i spasu čovečanstvo. Heroji su bili uspešni, ali su naizgled nestali kada je Onslaught poražen. Kao što je kasnije otkriveno, Frenklin Ričards je stvorio džepnu dimenziju poznatu kao Counter-Earth gde je transportovao heroje koji bi inače umrli u borbi protiv Onslaughta, a na Counter-Earth-u je istorija ovih heroja bila pisana na neki novi način.

U Counter-Earth Brus Baner radi za Tonija Starka u Stark International-u i on je glavni naučnik kompanije u sektoru koji se bavi oružjem gama zračenja. Banerovo največe dostignuće dok je radio za Starkovu kompaniju je razvoj gama bombe koja bi mogla da zbriše milione života na Zemlji pritiskom na dugme. Tokom jednog slavlja koje Stark International održava u sedištu kompanije, teroristička grupa Hydra infiltrira se u laboratoriju Brusa Banera i bacila ga u komoru u kojoj se nalazi njegova sopstvena kreacija gama bombe. Hydrin plan je da desetkuje ogroman deo Sjedinjenih Država, a istovremeno ubije osobu koja je stvorila sredstva za uništenje.

Pročitajte: Kako je Džek Kirbi postao Bog u Marvelovim i DC-ijevim stripovima

U nastojanju da spase živote miliona, Brus koristi kontrole kojima ima pristup, da zakopa bombu ispod Zemlje na dovoljno velikoj udaljenosti da ne pogodi nikoga na površini, dok za njega u isto vreme sve izgleda kao da će tokom izloženosti gama zračenju biti pretvoren u prah. Kako se ispostavilo, Brus Baner nije umro kada ga je Hydra stavila u sopstvenu gama bombu, već je umesto toga pretvoren u Hulka.

Činjenica da je Hidra bila organizacija odgovorna za Hulkov nastanak je zaista ironičan obrt događaja. Dok su njihovi ciljevi bili bili da unište Sjedinjene Države i ubiju čoveka koji im je dao sredstva za to, Hydra je zapravo nenamerno stvorila svog najjačeg neprijatelja. 

Vremenom je Counter-Earth postao jedna od najgorih kreacija kada su u pitanju Marvelovi stripovi. Ipak, na kratak trenutak u jednom od najčudnijih uglova istorije Marvelovog univerzuma, Hydra je zapravo bila odgovorna za stvaranje Hulka.

Korišten materijal sa portala Screenrant

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x