Hendrix: Electric Requiem – Strip biografija Džimija Hendriksa

0

Još jedna stripovska biografija će se uskoro pojaviti na stripovskom horizontu…

Hendrix: Electric Requiem je nova strip biografija pokojnoj muzičkog velikana Džimija Hendriksa, koja će čitaocima biti dostupna od 18. maja.

Autori Hendriksove strip biografije su Mattia Colombara i Gianluca Maconi za izdavačku kuću ABLAZE.

Hendrix: Electric Requiem istražuje život, karijeru i muzičko stvaralaštvo pravog Boga rokenrola, Džimija Hendriksa. U pitanju je uzbudljivo putovanje u um i svet Džimija Hendriksa, od Džimijevih teških početaka na jugu, opterećenih rasizmom, preko njegove globalne slave i trijumfa na Vudstoku i neumerenog načina života rok zvezde. Džimi je rok zvezda koji i pored svih svojih iskustava nikada nije zaboravio odakle je došao. Strip je vešto je napisao Mattia Colombara i ilustrovao Gianluca Maconi, donoseći uzbudljivu priču o muzici, ličnim demonima i žeđi za slavom koja će biti neophodno štivo za svakog obožavaoca Džimija Hendriksa. Strip takođe ukljućuje bonus materijal o Hendriksovom životu.

POVEZANO: Mebijusove psihodelične ilustracije Džimija Hendriksa (GALERIJA)

„Džimi Hendriks je ikona sa kojom niko ne može da se poredi, a njegovo nasleđe ostaje upečatljivo i važno“, kaže Rich Young, suosnivač ABLAZE. „Hendrix: Electric Requiem prikazuje muzičarev život od njegovog skromnog početka u Sijetlu, gde je u ranoj mladosti otkrio gitaru i svoju sudbinu. Ovo novo izdanje proširuje seriju dokumentarnih i grafičkih romana ABLAZE-a koji pokrivaju istorijske likove i događaje i obavezno je štivo za sve ljubitelje muzike i pop kulture“.

Hendrix: Electric Requiem premijerno izlazi 18. maja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x