Kako je Kingpin vratio vid Derdevilu

0

U jednoj priči smeštenoj u alternativnoj vremenskoj liniji Marvelovog univerzuma, Kingpin je zapravo pomogao Derdevilu da povrati svoj vid.

Vilson Fisk, poznatiji kao Kingpin, Derdevilov je neprijatelj još od prvih Derdevilovih stripova. vid

U jednoj priči pod nazivom “The Eyes Have It” unutar specijala za Noć veštica, Avengers: Halloween Special, Kingpin je zapravo vratio vid Metu Merdoku. Ali, taj čin ljubaznosti je bio samo varka koji je kasnije totalno uništio Derdevila.

Met Merdok nije zadovoljan svojim životom bez očnog vida, uprkos tome što može dovoljno dobro videti svet svojim ostalim, izoštrenim čulima, stoga dobija transplantaciju očiju za koju je zaslužan Kingpin. Vrlo brzo, njegove nove oči počinju da ga obmanjuju, te se dešava da ubija svog najboljeg prijatelja Fogija Nelsona, misleći da vidi svog neprijatelja Bullseye-a.

Derdevil shvata svoju grešku tek kad shvati da pored njega leži beživotno telo njegovog najboljeg prijatelja, te se od tada njegove nevolje samo pogoršavaju. Isto se dešava nešto kasnije u priči kada se pred njim pojavi njegova dugogodišnja ljubav, Karen Pejdž. On je vidi, ali verje da vidi Bullseye-a, pa i nju napada i ubija. 

Kada više nije mogao da se nosi sa krivicom zbog onoga što je učinio, Met će sebi iskopati svoje nove oči. U tom momentu na njegovim vratima se pojavljuje Kingpin sa bejzbol palicom umotanom u bodljikavu žicu sa namerom da dokrajči Derdevila. 

Pročitajte: Sličnosti između Supermena i Derdevila

Kasnije saznajemo  da je Kingpin otkrio Derdevilov tajni identitet i orkestrirao operaciju transplantacije očiju Meta Merdoka. Pre operacije, Kingpin je kontaktirao lekara koji će obaviti operaciju i pretio njemu i njegovoj porodici užasnom sudbinom ako ne bude sledio Fiskova uputstva. Kingpin je primorao doktora da napuni Metove suzne kanale moćnim halucinogenom, onog koji nikada neće nestati. Halucinogene droge koje su nametnute u njegov sistem bile su razlog zbog kog je Derdevil ubijao, kao i razlog zbog kojeg je na kraju iskopao oči. Konačno, sam Kingpin je ispunio poslednji deo svog glavnog plana i brutalno pretukao Derdevila bejzbol palicom.

Iako se nije desila u glavnom kontinuitetu, ova priča je dosta traumatična za sve fanove Derdevila.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x