Tabla na kojoj Spajdermen po prvi put nosi crni kostim prodata za $3.360.000

0

Originalna tabla na kojoj Spajdermen po prvi put nosi crni kostim prodata je na aukciji za vrtoglavih $3.360.000.

U pitanju je strip Secret Wars #8 iz 1984. godine koji je napisao Jim Shooter, a nacrtao Mike Zeck. Ova tabla je na aukciji Heritage Auctions prodata za zaista neverovatnu sumu. tabla

Pročitajte: 10 puta kada su negativci ubili superheroje u stripovima

Ova stranica ne samo da prikazuje jedan od najcenjenijih i najpopularnijih kostima Spajdermena, već je posredi i prvo zvanično pojavljivanje Venoma. Piter Parker je slučajno pronašao kostim u vanzemaljskom svetu i poneo ga sa sobom na Zemlju. Kasnije je otkriveno da je kostim opasan vanzemaljski simbiot, koji se kasnije prikačio za Edija Broka, koji je zahvaljujući simbiotu postao Venom. Spajdermen je u nekoliko narednih priča nosio crnu verziju kostima, ali je ta verzija bila nevanzemaljska.

Ovom prodajom je oboren rekord za najskuplju originalnu crno-belu strip tablu ikada prodatu. Pored toga, tabla Spajdermena koji nosi crni kostim po prvi put, prodata za $3.360.000 je treći najskuplji crtež ikada prodat. Prvo mesto zauzima naslovnica Eerie #23 magazina koju je ilustrovao Frank Frazetta ($5.400.000), dok drugo mesto zauzima ilustracija Tintina koji je Herge ilustrovao 30-ih godina ( oko $3.650.000).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x