Inkal dobija čak tri nova strip serijala

0

Izdavačka kuća Humanoids objavila je da će se narativni univerzum Inkala, naučnofantastične sage koju su kreirali Alehandro Žodorovski i Mebijus 1980-ih, proširiti sa tri nova strip serijala koji će uskoro biti objavljeni.

Inkal dobija čak tri nova strip serijala

Naslovi tri nova strip serijala narativno povezanih sa Inkalom će biti Psychoverse, čiji će autori biti Mark Russell i Yanick PaquetteDying Star koji će realizovati Dan Watters i Jon Davis-Hunt, a treći će se zvati Kill Wolfhead i na njemu će raditi Brandon Thomas i Pete Woods. 

Sva tri strip serijala će biti predstavljeni premijerno u Sjedinjenim Državama sledećeg maja specijalnom knjigom povodom Dana besplatnih stripova, pod nazivom Incal Universe Special.

Smešten u distopijsku budućnost, Inkal je priča o Džonu Difulu, otrcanom privatnom detektivu koji, u toku slučaja koji je pošao po zlu, nailazi na misteriozni objekat, Inkal od kojeg dobija izuzetne moći. Diful se, međutim, tada nalazi u centru sukoba između vladinih udruženja, mutanata, naučnika i političara, svi u potrazi za Inkalom.

Pročitajte: Znate li da Scarface ima svoj strip nastavak?

Tokom godina, Inkal je potom doživeo nekoliko spin-off serijala, sve po scenariju Hodorovskog: Pre Inkala (crtež Zoran Janjetov), ​​Završni Inkal (Mebijus i Hose Ladron), Kasta Metabarona (Huan Himenez ), Tehnooci (Janjetov) i Megalex (Fred Beltran).

Podsećamo i da je u novembru objavljeno da će Inkal dobiti i svoju filmsku adaptaciju koju će režirati oskarovac Taika Waititi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x