50-satni megafilm sastavljen od svih Marvelovih filmova po hronološkom redu

0

Šta bi bilo kada bi vam rekli da negde na internetu postoji veliki megafilm u trajanju od 50 sati koji je pažljivo sastavljen od scena svih MCU filmova do sada poređanih po hronološkom redosledu?

Pre nekoliko nedelja, na Reddit-u se pojavio post u vezi sa 50-satnim filmom koji je skupio sve Marvelove filmove iz tzv. Infinity sage u jedan film, montiran da prati redosled događaja hronološki. megafilm

Film počinje sa mračnim vilenjacima iz filma Thor: Dark World jer su ti događaji hronološki locirani hiljadama godina unazad i nastavlja sa ostalim scenama onako kako su se hronološki odvijale. U okviru ove megamontaže nalaze se i neke neobjavljene scene, kao i scene iz Disney+ serija koje su izašle nakon filma Avnegers: Endgame.

Iza ovog organizacionog ludila krije se čovek čiji je nadimak na Redditu Pizzabryon. U pitanju je tridesetogodišnjak iz Kalifornije koji radi kao montažer i snimatelj. Nepotrebno je reći da je obožavatelj Marvelovog filmskog univerzuma. U avgustu 2020. neko je na Redditu objavio skeniranje događaja u Marvelovim filmovima hronološkim redom, pa je on pomislio da to nije teško izmontirati, te je spojio svoje veštine i resurse i stvorio 50-satni megafilm o kome govorimo.

Čovek je radio oko osam meseci na prvoj verziji projekta, vikendom ili noću, zahvaljujući pandemiji koja mu je omogućila mnogo vremena da radi kod kuće. Kao plen njegovog perfekcionizma, dva puta je montirao film, prvi put samo sa filmovima koji su objavljeni u bioskopu, bez drugog sadržaja Ali onda je pogledao svoj uradak na TV-u i kvalitet slike nije bio dovoljno visok. Kasnije, dok je pregledavao Blu-Ray filmove da pronađe datoteke visoke rezolucije, prošao je kroz izbrisane scene. Rekao je sebi da još nekoliko minuta ne bi napravilo nikakvu razliku u filmu koji već traje toliko dugo, da bi na kraju, zapravo dodao 5 sati izbrisanih scena.

Pročitajte: Pogledajte Spider-Man: No Way Home trejler u animiranom obliku (VIDEO)

Kasnije je u trećoj verziji dodavao scene iz Disney+ serija, kao i iz filma Black Widow. Obe verzije su objavljene na internetu bez velike pompe, ali tek kada je objavljena treća, možda zato što je u naslovu napisao ”50 sati” i ”final edit”, ova vest je eksplodirala internetom.

S obzirom na veličinu projekta, čak i njegovo širenje na mreži bez gubitka kvaliteta slike bilo je komplikovano. Prva montaža je bila 500 gigabajta, te su je videli samo autor i njegovi prijatelji. Kasnije, Pizzabryon pronalazi način kako da kompresuje video tako da zauzima samo 100 gigabajta, a da ne izgubi mnogo na kvalitetu slike. 

Sam autor navodi da nije imao nikakve druge namere osim ličnog zadovoljstva. Neki korisnici Reddit-a su ga optuživali za nelegalne radnje, ali on sam navodi da njegov projekat nema ekonomske ambicije, već je u pitanju delo iz strasti i naklonosti prema sadržaju koji mu se dopada. 

Pizzabryon ima za cilj da ovu verziju učini oficijalnom, te se nada da će ljudi iz Marvela usvojiti ovaj projekat i da će njegova verzija biti objavljena kao zvanična. Ali još uvek nije dobio nikakav odgovor od njih. On navodi i da će film ažurirati sa scenama iz Marvelovih filmova i serija koje tek treba da izađu.

Za one koji se pitaju kako da dođu do ove verzije filma, potrebno je samo javiti se autoru na e-mail adresu theinfinitysaga2020.auto@gmail.com.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x