Mladi Teks upoznaje starog Zagora – Nove table najiščekivanijeg strip krosovera

0

Izdavačka kuća Sergio Bonelli Editore će u decembru objaviti priču u kojoj će se po prvi put sresti Teks Viler i Zagor.

Mladi Teks upoznaje starog Zagora - Nove table najiščekivanijeg strip krosovera

Krosover u kome se sreću Zagor i mladi Teks će se odigrati u trećem broju specijalne edicije Special Tex Willer, posvećene avanturama mladog Teksa Vilera. Epizoda najiščekivanijeg strip krosovera će nositi naziv Bandera!, a za scenario će biti zadužen Mauro Bozeli, dok je crtež radio Alesandro Pičineli, uz naslovnicu Mauricija Dotija. Sveskica mekog poveza, od 128 stranica u klasičnom Boneli formatu u prodaji će se naći 3. decembra. 

U nastavku možete pročitati sinopis epizode i pogledati nove table prmijerno objavljene od strane izdavačke kuće Boneli.

U divljim teksaškim brdima, u srcu Komančerije u toku je gluva gerila između Komanča i teksaških rendžera. Kada teksaški rendžeri kidnapuju ženu Peta Nokone, majku mladog Kvane Parkera, odmetnuti rendžer Adam Krejn poziva svog brata po krvi, koji je došao u Teksas da osveti prijatelja, za pomoć. Tako se Zagor ponovo nalazi na strani Indijanaca koji rizikuju da izgube svoju zemlju i ponovo pokušava da se suprotstavi neizbežnom toku istorije. Zagor se greškom suprotstavlja mladom rendžeru, za koga se ispostavlja da je odmetnik u bekstvu, da bi u njemu otkrio novog, neočekivanog saveznika. Možda pored Duha sa sekirom i njegovim novim, mladim saveznikom ipak nije sve izgubljeno za Komanče…

Pročitajte: Nejtan Never i Liga Pravde krosover – Poznat datum izlaska i novi detalji o stripu

POGLEDAJTE I OVO: 

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x