Nejtan Never i Liga Pravde krosover – Poznat datum izlaska i novi detalji o stripu

0

Iz izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore najavljuju nove detalje vezane za dugo iščekivani krosover Nejtana Nevera sa DC-ijevom Ligom Pravde.

Nejtan Never i Liga Pravde krosover - Poznat datum izlaska i novi detalji o stripu

Krosover Nejtan Never/Liga Pravde po prvi put je najavljen na festivalu Lucca Comics & Games 2019. godine. U pitanju je treći najavljeni krosover dve izdavačke kuće, pored krosovera Dilan Dog/Betmen i Zagor/Fleš i od najave nismo dobili mnogo detalja vezanih za sam strip.

Iz Bonelija najavljuju da će u januaru 2022. godine biti objavljen nulti broj krosovera Nejtana Nevera i Lige Pravde. Strip će pisati Mikele Veda, Bepi Vigna i Adriano Barone, dok će za crtež biti zadužen trenutni naslovničar redovnih stripova o Nejtanu Neveru, Serđo Điardo. Nulti broj će izaći u mekom povezu, u klasičnom Boneli formatu, prostiraće se na 32 stranice i imaće dve različite verzije naslovnih strana.

U priči ćemo videti Tehnodroide, veštačka bića stvorena u laboratoriji Aristotela Skotosa, koja su se već pojavljivala u stripovima Nejtana Nevera, kako pokušavaju da unište univerzume Nejtana Nevera i Lige Pravde. Liga pravde će se pojaviti u manje više klasičnoj postavi koju čine: Betmen, Supermen, Čudesna Žena, Fleš, Zeleni Fenjer i Akvamen. 

Nejtana Nevera su 1991. kreirali Mikele Meda, Antonio Serra i Bepi Vigna, a za crtež je bio zadužen Klaudio Kastelini. Ovo je bio prvi Bonelijev strip koji se bio naučno-fantastičnog žanra. 

Pročitajte: Kultni SC-FI strip Inkal dobija svoju filmsku adaptaciju

Nejtan Never je bivši policajac, sada specijalni agent privatne agencije Alfa kojoj policija delegira određene nadležnosti. Za razliku od klasičnijih Boneli junaka on je čovek od krvi i mesa progonjen svojom prošlošću. Njegovu ženu je pred očima njihove kćeri ubio kriminalac Ned Mejs dok je Nejtan bio sa ljubavnicom. Od tada se njegov živo menja i on svakoga dana živi sa nesrećom za koju krivi sebe. On je obično ljudsko biće, bez super moći ili bilo kakvih drugih posebnih sposobnosti. Često se dešava da uspeh njegovih misija zavisi od pomagača, a u nemalom broju slučajeva Nejtan gubi borbe.

Tragedija koja je zadesila njegovu porodicu u kombinaciji sa vrlinama i manama čini Nejtana kompleksnim likom zanimljivim za praćenje. On kao takav nosi serijal koji, kao i svi ovakvi beskrajni maratoni, ima kvalitativni spektar epizoda od sjaja do očaja. Tako i one lošije priče budu pitkije zbog dobro osmišljenog protagoniste, dok su one dobro osmišljene pravo uživanje.

Serijal ima jak kontinuitet koji je karakterističniji za američke stripove nego za Boneli. Može se reći da je vremenska linija Nejtana Nevera prilično komplikovana kada se na redovnu seriju dodaju dešavanja iz propratnih edicija (Gigant, Maksi, Almanah) i spin of serijala (Asteroid Argo, Legs, Alfa).

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x