Kultni SC-FI strip Inkal dobija svoju filmsku adaptaciju

0

Inkal, kultni naučnofantastični strip objavljivan od 1982. do 1986. godine, a stvorili su ga Alehandro Jodorovski i Mebijus, uskoro će dobiti svoju filmsku adaptaciju.

Kultni SC-FI strip Inkal dobija svoju filmsku adaptaciju

Ovu vest je saopštio sam Hodorovski, koji je na društvenim mrežama najavio nastanak zvaničnog sajta posvećenog filmu. Sajt na kome se nalazi samo slika na kojoj je Inkal – mali piramidalni objekat sa sopstvenom inteligencijom i ogromnim moćima – uz obećanje da ćemo 4. novembra saznati „ko će preneti kultni naučnofantastični strip Hodorovskog i Mebijusa na veliko platno”.

Smešten u distopijsku budućnost, Inkall je priča o Džonu Difulu, otrcanom privatnom detektivu koji, u toku slučaja koji je pošao po zlu, nailazi na misteriozni objekat, Inkal od kojeg dobija izuzetne moći. Diful se, međutim, tada nalazi u centru sukoba između vladinih udruženja, mutanata, naučnika i političara, svi u potrazi za Inkalom.

Pročitajte: Kako je film “Blejd” spasao Marvel i postao temelj superherojskim filmovima?

Tokom godina, Inkal je potom doživeo nekoliko spin-off serijala, sve po scenariju Hodorovskog: Pre Inkala (crtež Zoran Janjetov), ​​Završni Inkal (Mebijus i Hose Ladron), Kasta Metabarona (Huan Himenez ), Tehnooci (Janjetov) i Megalex (Fred Beltran).

Ovo takođe nije prvi pokušaj da se Inkall adaptira u film. Još tokom 80-ih, reditelj i producent Paskal Blejs napravio je trejler za animirani film zasnovan na stripu, koji, međutim, nikada nije završen.

Još uvek nosu poznati ostali detalji vezani za filmsku adaptaciju Inkala.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x