Bizarni strip o bebi Supermenu i bebisiterki koji su u DC-u želeli da unište

0

Šta se desi kada Marta i Džonatan Kent požele da provedu noć sami i izađu na većeru, a svoju supermoćnu bebu sa Kriptona ostave sa mladom bebisiterkom?

Čuvanje bebe Supermena bio bi izazovan zadatak svakoj bebisiterki. Upravo jedan humoristični strip autora Kyle Baker-a i Liz Glass prikazao je poteškoće i nevolje koje beba Supermen može izazvati.

Taj strip je bio deo kontraverznog izdanja Elseworlds 80-Page Giant anthology, koje je objavljeno 1999. godine. Kada je zakazan datum objavljivanja ovog izdanja, ljudi iz DC Comics odlučili su da prekinu proizvodnju i unište već odštampane stripove jer su smatrali neke scene u stripu o bebi Supermenu i bebisiterki previše neprikladnim. To izdanje bilo je prepuno bizarnih priča, poput satirične priče o Supermenu i impičmentu Bila Klintona, priče o Leksu Lutoru koji putuje kroz vreme kako bi postao otac Čudesne Žene. 

Godine 1999, potpredsednik DC Comics-a Pol Levic pročitao je priču „Leticija Lerner, Supermanova bebisiterka“, u kojoj mama i tata Kent odlučuju da unajme bebisiterku kako bi mogli da izađu na večeru i odlučio da ne objavjuje ovo izdanje. No, u urnebesnom spletu događaja, ova priča je završila osvajanjem Ajznerove nagrade, što je dovelo do toga da DC Comics kasnije preštampa strip.

 

 

Leticija Lerner, Supermenova bebisiterka Kyle Baker-a i Liz Glass je urnebesna priča koja prikazuje potečkoće oko čuvanja bebe Kal-Ela. U stripu, bebisiterka brine o bebi Supermenu, ali brzo otkriva koliko problema može izazvati svojim moćima, čak i kao dete. Koristi džinovsku stenu da probije pod u kući, ljulja se na ventilatoru na plafonu i grize telefonski kabl uključen u struju, a dok ga bebisiterka jura ruši vodotoranj. Povrh toga, pije mleko direktno iz krave, dok je podiže svojim rukama, da bi na kraju stripa završio u mikrotalasnoj pećnici koja je uključena, te su upravo to bizarne scene koje su se smatrale neprikladnim i zbog kojih je izdanje stopirano. Uprkos svim nevoljama, Džonatan i Marta Kent (koji su bez sumnje iskusili njegove smicalice) nude da joj plate duplo i traže od nje da ga pričuva i sledećeg vikenda.

Pročitajte: Šta sve Betmen nosi u svom čuvenom žutom pojasu?

Neposredna reakcija potpredsednika kompanije DC Comics Pola Levica bila je da otkaže strip usred produkcije. Međutim, 2.000 stripova je navodno već bilo poslato u Ujedinjeno Kraljevstvo. Elseworlds Giant od 80 stranica još uvek se može naći na eBay-u, a kopija sa ocenom 9.8 prodata je ranije ovog meseca za skoro 1.200 dolara.

Priča Kyle Baker-a i Liz Glass je na kraju osvojila Ajznerovu nagradu za najbolju kratku priču na dodeli 2000. godine. Baker je takođe osvojio nagradu za najboljeg humorističnog pisca/umetnika. Ove nagrade su primorale DC Comics da kasnije ovaj strip ponovo štampa u serijalu Bizarro Comics-a, u kome su bile sakupljane neke od najbizarnijih priča koje su ikad objavljene od strane DC-a. Više od 20 godina kasnije, i dalje je apsolutno urnebesno da je beba Supermana koja pije mleko iz krave koju podiže i prži se u mikrotalasnoj bila toliko kontraverzna da je zamalo uništena.

Korišten materijal sa portala Screenrant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x