Stvorenje iz močvare – Legendarne naslovnice Bernija Rajtsona (GALERIJA)

0

Umetnik Bernie Rajtson bio je izuzetno plodan crtač, najpoznatiji po svojim horor pričama, ali i po tome što je sa scenaristom Lenom Vinom stvorio Stvorenje iz močvare.

Stvorenje iz močvare je humanoidno stvorenje sačinjeno od blata i vegetacije koje vreba u močvarama i koje je debitovalo na stranicama horor časopisa House of Secrets #92 u julu 1971. Sledeće godine lik se vratio sa svojim serijalom koji je sadržao priče smeštene u kontinuitet DC univerzuma. Narednih godina priče o Stvorenju iz močvare napisali su autori kao što su Alan Mure, Brajan K. Von i Mark Milar, a ilustrovali su ih crtači poput Stiva Biseta, Rika Vejča i Đuzepea Kamunkolija.

Međutim, Rajtsonova verzija lika ostaje jedna od najizrazitijih, model kojeg su se pridržavali svi naredni crtači. Zato u nastavku možete videti prikupljene sve naslovnice koje je Rajtson napravio za serijal Stvorenje iz močvare, počevši od njegovog prvog pojavljivanja, prolazeći kroz naslove iz njegove prve redovne serije objavljene od 1972. do 1974. od kojih je Rajtson nacrtao prvih deset brojeva.

Pročitajte: Zašto Nindža Kornjače imaju maske različitih boja?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x