TMNT: Kako je Bakster Stokman postao muva?

0

Svi dobro poznajemo lik i delo Bakster Stokmana, veoma plodnog naučnika iz serijala o Nindža kornjačama. Njegov najveći izum su roboti mišolovci, a njegovi izumi su korišćeni u Sekačevoj borbi protiv Nindža kornjača – bezuspešno.

bakster stripblog

Televizijska, animirana serija Teenage Mutant Ninja Turtles iz 1987. godine rađena prema motivu iz stripova, a u režiji Yoshikatsu-a Kasaia (sezona 1), Freda Wolfa (sezona 2-7) i Tony-a Lovea (sezona 8-10) donela nam je lik Bakster Stokmana u punom sjaju.

Pročitajte: Strip Sova “Pravda je bolna” Miloša Tadića – prvi deo!

Međutim, nakon jednog događaja iz života Bakster Stokman on se obreo u obliku velike čovekolike muve, a to se dogodilo nakon “samo malog kvara” na uređaju iz dimenzije X, poznatom pod imenom dezintegrator. Nakon jednog neuspelog pokušaja Sekača da se osveti Splinteru i kornjačama, Oroku Saki šalje Stokmana kod Kranga u dimenziju X gde se on preobražava oblik muve. Kasnije je pametni naučnik svoj život posvetio osveti Sekaču, ali i kornjačama zbog stanja u kojem se našao…

Bakster stokman je veoma značajna ličnost u serijalu o Nindža kornjačama, naročito kada pričamo o animiranoj seriji 1987. godine, a najinovativniji i najdmišljatiji načini da se stane na put mutantskom soju, proizvedeni su u laboratoriji ovog naučnika…

Pre svega moramo napomenuti da su Nindža kornjače nastale 1984. godine. Kevin Eastman i Peter Laird su autori, a izdavač Mirange Comics. Sve kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služili. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vešto upravljao viljuškama, Leonardo koristi katane, a Donatelo neprevaziđeno manipuliše nindža štapom. 

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x