Radnja novog Korta dešavaće se u 2001. godini, a evo kako izgleda novi strip (FOTO)

0

Kako je već najavljeno krajem juna ove godine, izdavačka kuća Casterman predstavlja novo lice Korta Maltezea i novu avanturu čuvenog mornara koja stiže 1. septembra.

Radnja novog Korta dešavaće se u 2001. godini, a evo kako izgleda novi strip (FOTO)

Ono što je otkriveno u prvoj najavi je datum izlaska i naziv novog albuma koji će nositi naziv Ocean Noir (Crni Okean), te da će crtački zadatak pripasti francuskom umetniku Bastienu Vivesu, kome će se pridružiti scenarista Martin Kuenehen.

Nakon nove najave izdavačke kuće Casterman, vidimo da se mornar kojeg je stvorio Hugo Prat dosta razlikuje on onog na šta smo navikli. On je mlad, a njegove avanture biće smeštene u 2001. godinu. Ukratko, Korto Malteze će doživeti novo putovanje po svetu, ali ovaj put u našoj nedavnoj prošlosti, u gotovo savremenim ili bar u vremenima sličnijim našem. Doživeće terorističke napade 11. septembra i rat u Avganistanu, koristiće mobilni telefon i putovati avionom.

Pročitajte: Stripovi Čarlija Votsa, legendarnog bubnjara Rolingstonsa

Kako objašnjava urednica ovog izdanja, izvršna direktorka kompanije Cong, koja poseduje prava na rad Huga Prata i njegova dugogodišnja saradnica, Patrizia Zanotti, ove promene namenjene su presretanju mlade publike, one koja nikada nije čitala stripove o Kortu. 

Na samoj naslovnici vidimo mladog i nešto ženskastijeg Korta, zajedno sa Frejom, mladom rediteljkom dokumentarnih filmova koja će biti Kortova saputnica u avanturama. Vives navodi kako je u potrebi da osmisli drugačijeg Korta, namerno učinio da izgleda savremenije i ženstvenije, dok Kuenehen obećava da će priča biti verna Pratovom avanturističkom duhu. Priča počinje u Japanu, koji spaja tradiciju i moderno, a završava u katedrali u Kordobi. Kuenehen takođe ističe da će njegov Korto nastaviti da se odupire savremenosti i nastaviti traganje za avanturom i misterijama.

Ocean Noir (Crni Okean) će biti album za sebe, tj. neće biti deo mitologije koju je stvorio Prat, a koju danas nastavljaju španski autori Juan Díaz Canales i Ruben Pellejero. Ovo izdanje, međutim, započeće neki novi serijal posvećen avanturama mladog Korta u 21. veku.

Druga priča je već u izradi, ali nije poznato da li će i nju raditi Kuenehen i Vives ili drugi autori. Ideja da se na ovom serijalu angažuju razni internacionalni autori je ideja koju Patrizia Zanotti izuzetno podržava, a ona je najavila još jedno veliko iznenađenje u vezi Korta, koje će biti objavljeno pre Božića.

Ocean Noir (Crni Okean) u izdanju Cong-a će od 1. septembra biti dostupno u stripovima i knjižarama širom sveta, kao i online.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x