Điđi Kavenago više nije naslovničar Dilana Doga

0

Počev od septembra 2021. godine, Điši Kavenago više neće biti naslovničar redovnog Dilan Dog serijala.

Od septembra 2021. godine, redovni mesečni serijal Dilana Doga imaće nove naslovničare. U pitanju su braća Raul i Đanluka Čestaro, dva dizajnera koja će zameniti Điđija Kavenaga, čija će poslednja naslovnica krasiti 420. broj Dilana Doga koji nosi naziv Dženi.

Stoga će prva naslovnica braće Čestaro krasiti 421. broj redovnog mesečnog serijala Dilan Dog, koja će se na italijanskim kioscima naći 30. septembra i proslaviti 35. godina Dilana Doga. Epizoda će nositi naziv Varijabla, a predstaviće priču prema scenariju Paole Barbato, uz crtež Fabija Čelonija.

Pročitajte: Radnja novog Korta dešavaće se u 2001. godini, a evo kako izgleda novi strip (FOTO)

Nakon što su se 1996. godine pridružili crtačkom osoblju izdavačke kuće Boneli, Raul i Đanluka prvobitno su bili najzapaženiji po svom radu na Teksu. 2020. godine su postali naslovničari dvomesečnog serijača Dilan Dog Old Boy. 

Roberto Rekioni je na svoj Fejsbuk nalogu promovisao ovu promenu naslovničara, navodeći kako Điđi Kavenago trenutno ima ”druge prioritete”, ne pružajući dodatne informacije. Điđi Kavenago je postao naslovničar Dilana Doga 2016. godine sa brojem 263. kada je na toj poziciji zamenio Anđela Stana.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x