Dragon Ball: Legenda o zmaju Shenronu!

0

Ljubitelji manga serijala i animea Dragon Ball sigurno znaju legendu o zmaju Shenronu, onom koji nakon što biva pozvan, ispunjava želju onome koji je skupio sve zmajeve kugle…

Predanje o Shenronu nam govori o tome kako je onaj koji poseduje sedam zmajevih kugli, žućkastih, kristalnih loptica sa zvezdama, mogao prizvati zmaja Shenrona, a za uzvrat bi mu zmaj ispunio jednu želju. 

Pročitajte: Zanimljivosti koje niste znali o serijalu “Zmajeva kugla”

Tiranin i tlačitelj svog naroda Gourmet je, kako bi skupio dovoljno dragog kamenja i time sebi kupio hranu, u količini tolikoj da zadovolji njegov apetit upućuje Pastau i Bongu, dvojicu njegovih sluga, da pronađu zmajeve kugle i zamole zmaja Shenrona da reši njegov problem. 

Za to vreme, Goku, dečak sa majmunskim repom, čuva jednu kuglu, onu sa četiri zvezdice kao uspomenu na dedu i upoznaje devojku Bulmu, koja je već u potraži za tim dragocenim predmetima. Bulma i Son Goku odlučno kreću u potragu za kuglama i prilikom nje upadaju u mnoge nevolje.

Svetski poznata manga “Zmajeva kugla” nastala je od strane umetnika Akire Torijame 1984. godine i ubrzo je postala svetski poznata, a pre svega zbog svojih animiranih serijala.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x