Zanimljivosti koje niste znali o serijalu “Zmajeva kugla”

0

Svetski poznata manga “Zmajeva kugla” nastala je od strane umetnika Akire Torijame 1984. godine i ubrzo je postala svetski poznata, a pre svega zbog svojih animiranih serijala.

serijalu zmajeva kugla stripblog

Goku je još poznat i po imenima Zero, Kakarot, Kakaroto i Son Goku. On je Sajonac (a Kakarot mu je sajonsko ime), poslat na planetu Zemlju kako bi je uništo, ali prilikom sletanja, bolje reći pada, udario je glavu i tako izgubio pamćenje. Svoje detinjstvo Goku je proveo sa Gohanom, njegovim dedom, kako ga je on zvao, ali zapravo čovekom koji ga je pronašao i usvojio.

Pročitajte: Zmajeva kugla: 5 superheroja koje bi Goku mogao da porazi!

Ovo su neke od zanimljivosti o serijalu “Zmajeva kugla”

Po ugledu na video igre

Radnja mange “Zmajeva kugla” je, prema rečima autora, nastala prema ugledu na video igre tog doba, u kojima obično protagonisti sakupljaju neke predmete. Kada je Torijama odlučio da će se skupljati zmajeve kugle, tada je odlučio da će serija trajati dok ih glavni junak ne skupi sve, što je prema njegovom proračunu oko godinu dana, ali serijal je ipak nadmašio tu prognozu.

Borbe se vode van naseljenog mesta

Većina borbi, pretežno u prvom serijalu se odvijala van naseljenih mesta, što je omogućavalo Torijami i njegovom pomoćniku mnogo lakši posao, jer nisu morali crtati zgrade, srušene objekte, ulice i ostale dekore prepoznatljive mestima u kojima žive ljudi.

Goku je naglo porastao zbog scena borbe

Kako bi Torijami bilo lakše da crta scene borbe, Goku je morao fizički da poraste, što je naišlo na negodovanje njegovog pomoćnika Torišime, jer se junaci u mangama ne transformišu tako brzo.

Goku po ugledu na Džekija Čena

Torijama je naglasio da su scene borbi crtane prema ugledu na filmove Džekija Čena.

Treća najprodavanija manga na svetu

“Zmajeva kugla” i “Zmajeva kugla Z” su zajedno kao serijali prodati u 156 miliona primeraka u Japanu, a u 240 miliona primeraka u svetu i tako je “Zmajeva kugla” postala treća najprodavanija manga na svetu. 

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x