Šta bi bilo da je Gwen Stacy one noći preživela?

0

U originalnoj priči “Noć kada je umrla Gwen Stacy”, ispričanoj u “Amazing Spider-Manu” #121-122, Spider-Manova devojka umire, padom sa bruklinskog mosta.

gwen stripblog

U originalnim brojevima, koji su objavljeni 1973. godine tako se završava jedna ljubavna priča i, kako to Marvelov Univerzum zahteva, Gwen Stacy prestaje da postoji, odnosno više se ne sme oživljavati. 

Međutim, nama niko ne može zabraniti razmišljanje o tome šta bi bilo da je Gwen Stacy preživela sukob Spider-Mana i Green Goblina.

Pročitajte: Zašto je Džek Kirbi prešao iz Marvela u DC?

Kada se uzme sva ljubav koju su gajili Peter i Gwen jedno prema drugom, možemo samo pretpostaviti da bi se uzeli, tačnije da bi Spider-Man njoj otkrio svoj pravi identite, da bi se verili i na kraju venčali. 

U Marvelovom “What if?” serijalu, u 24. broju scenarista Tony Isabella je već obradio ovu temu, zajedno sa crtačima Gilom Kane-om i Frankom Giacoia-om. 

Tokom susreta sa Harrijem Osbornom i Spider-Manom, odigranog nekoliko dana kasnije, Harri saznaje za identitet svog oca Green Goblina. Norman je snimio prethodni susret sa Spider-Manom, koji je otkrio Peterov identitet, i baš kad je Norman odlučio da detonira celu kuću kako bi ubio Spider-Mana zajedno sa sobom i svojim sinom, Harri pokušava da ga spasi, žrtvujući svoj život za njega. Dirnut tim činom, njegova alter-ego Goblina umire, a on i Harri se ponovo udružuju.

Peter i Gven se venčaju, a na kraju ceremonije J. Jonah Jameson upada sa nekoliko policajaca. Norman je, pod maskom Green Goblina snimak o Peterovom identitetu dostavio Daily Bugle-u, što je signaliziralo J. J. da ga uhapse. Policija je pokušala da uhapsi Petera, ali on beži, jer je primoran na skrivanje kako bi zaštitio ljude koje voli.

Zanimljivo svakako maštovito razmišljanje, ali veoma realno i očekivano… Šta vi mislite šta bi bilo da je Gwen preživela?

POGLEDAJTE I OVO: 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x