Strip Betmen: Duga noć veštica dobija svoj nastavak

0

Povodom 25. godišnjice stripa Betmen: Duga noć veštica, autori Džef Leb i Tim Sejl stvoriće posebno izdanje koje će biti nastavak sage i koje će izaći u Sjedinjenim Državama 12. oktobra.

Strip Betmen: Duga noć veštica dobija svoj nastavak

Nastavak stripa Betmen: Duga noć veštica sastojaće se od 48 stranica i doneće nove misterije o ubici koji ubija samo na velike praznike. 

Dobitnik dve Ajznerove nagrade između 1998. i 1999. godine, Betmen: Duga noć veštica objavljen je od strane DC Comics između oktobra 1996. i oktobra 1997. godine u 13 izdanja. Radnja je smeštena tokom prve godine Betmenove aktivnosti, serijal donosi slučaj u kome se heroj suočava sa serijskim ubicom koji ubija samo na velike šraznike i govori o događajima koji su doveli do rođenja Dvolikog, usred rata između heroja i mafijaških porodica grada Gotama.

Pročitajte: Novi obojeni susret Zagora i Dragonera

Duga noć veštica već je u prošlosti dobila dva nastavka, oba od strane Leba i Sejla: Batman: Mračna pobeda (2000. takođe dobitnik Ajznerove nagrade 2002) i Catwoman: Roman Holiday (2004). Na osnovu serijala napravljena su i dva animirana filma, od kojih je prvi objavljen u Sjedinjenim Državama 22. juna, dok je drugi zakazan za 27. jul. Ovaj strip je inspirisao Kristofera Nolana za njegovu trilogiju o Mračnom vitezu, kao i autore četvrte sezone serije Gotham.

Za Leba i Sejla – koji su već zajedno radili na nekim pričama o Batmanu za antologijski magazin Legends of the Dark Knight – bio je to početak stabilne saradnje koja ih je dovela do stvaranja mini serije Superman: Seasons (1998) i raznih priča o Marvelovim superherojima poput: Derdevil: Žuto (2001), Spajdermen: Plavo (2002), Hulk: Sivo (2003) i Kapetan Amerika: Belo (2015).

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x