Neke pozitivne stvari u filmu Spajdermen 3 reditelja Sema Rejmija

0

Spajdermen 3 je smatran najlošijim filmom u trilogiji Sema Rejmija, ali ipak ima neke pozitivne strane.

Zamršena priča, kasting Topera Grejsa kao Edija Broka/Venoma, menjanje načina na koji je ujka Ben umro u prvom delu i zli Piter Parker sa gotičarskim izgledom i plesom koji je postao viralan kada su mimovi u pitanju su samo neke pojedinosti zbog kojih fanovi i kritičari smatraju film Spajdermen 3 najlošijim u trilogiji. Sem Rejmi nije igrao na sigurno kada je ovaj film u pitanju i to se nije isplatilo…

Ipak, postoje neke pozitivne stvari u filmu Spajdermen 3. 

Prva stavka je performans Tomasa Hejdena Čurča kao Sendmena. On svoju priču počinje u bekstvu, bežeći iz zatvora nakon što je osuđen zbog krađe automobila. Postao je pljačkaš kako bi plaćao skupe medicinske račune za svoju bolesnu ćerku Peni, da bi u nesreći koja mu se dogodila kada je upao u akcelerator peska dobio moći da svoje telo pretvori u čestice peska. Svoje supermoći koristi za velike pljačke oklopnih vozila i banaka kako bi nastavio da plaća lečenje svoje ćerke, a ubrzo se saznaje da je on odgovoran za smrt ujaka Bena, zbog čega dolazi do velikih sukoba njega i Spajdermena. Tomas Hejden Čurč je ovekovečio negativca učinivši da gledaoci mogu da saosećaju s njim, dok je istovremeno bio silovit protivnik Spajdermena.

Možda performans Topera Grejsa kao Edija Broka/Venoma nije bio sjajan, ali je makar nešto u ovom filmu vezano za ovog lika bilo na visini zadatka. CGI specijalni efekti Venoma su bili zaista zapanjujući. Venomovo crno odelo sa belim paukom na grudima bilo je stripovski precizno, crna gusta mreža estetski prijatna, a lice zastrašujuće. Oživljavanje simbiota na velikom platnu bilo je uspešnije od oživljavanja Edija Broka.

Pročitajte: Činjenice koje niste znali o filmu Betmen Tima Burtona

Deni Elfman je imao sjajnu kompozitorsku karijeru, stvarajući kultnu muzičku temu za film Batman 1989. i glavnu temu iz prva dva Spajdermen filma. Bilo je pomalo iznenađujuće što se Elfman nije vratio da komponuje za Spajdermen 3, ali na sreću talentovani Kristofer Jang je preuzeo i ostvario sjajne rezultate. Njegova tema za simpatičnog Sendmena je deo koji se zaista istakao. Kada Sendmen razgovara sa svojom ćerkom Peni ili kada objašnjava šta se dogodilo ujka Benu, muzika se savršeno poklapa sa obe emotivne scene. Međutim, najbolji muzički trenuci su kada se Sendmen probudi u akceleratoru čestica peska ili kada Hari umre. Obe te teme su neverovatno moćne i pojačale su tragediju tih trenutaka u filmu. Koristeći puno violina i klavira, Jang je komponovao vrhunski i to je još jedan od pozitivnih aspekata u filmu Spajdermen 3.

Hari Ozborn je u trilogiji Sema Rejmija započeo kao jedini Piterov prijatelj i cimer, da bi prošao kroz drastične promene tokom svakog filma. Nakon što je njegov otac ubijen, on krivi Spajdermena i preuzima očevu kompaniju Oskorp, postajući biznismen željan novca i uspeha. Kada šokantno sazna da je Piter Parker Spajdermen, Hari postaje New Goblin i planira kako da ubije Spajdermena. U njihovom sukobu gubi pamćenje i zaboravlja sve o Spajdermenu, Piteru i svom ocu. Međutim, sećanje mu se vraća i na kraju rešava da pomogne Spajdermenu i spasi Meri Džejn od Venoma i Sendmena, ali sam gine u tom procesu. Hari je imao sjajan razvoj lika koji je uspešno dostigao vrhunac u filmu Spajdermen 3. 

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x