Sve što treba da znate o filmu Black Widow

0

Posle dve godine čekanja i globalne pandemije, Marvel Studios se vraća u bioskope sa filmom Black Widow, prvim filmom faze 4 i ukupno dvadeset i četvrtim filmom Marvel Cinematic Universe-a.

Stigao je prvi trailer za film Black Widow (VIDEO) strip blog

U režiji Cate Shortland (Somersault, Berlin syndrome – Hostage), u filmu će glumiti Scarlett Johansson kao Natasha Romanoff / Black Widow. Ostatak glumačke ekipe čine David Harbor (Alexei Shostakov / Red Guardian), Florence Pugh (Yelena Belova) i Rachel Veisz (Melina Vostokoff). što

U Avengers: Endgame 2019, videli smo kako se Natasha žrtvuje na Voromiru da bi pomogla Osvetnicima da spreče Thanosa. Ostala je mrtva sve do kraja filma, bez naznaka da bi se njen lik mogao vratiti u nekom od narednih projekata.

Film Black Widow će tako biti smeštena u Natashinu nedavnu prošlost, tačnije nakon događaja filma Captain America: Civil War iz 2016. godine i privremenog raspuštanja Osvetnika. Tom prilikom, Black Widow je u početku podržala grupu Iron Man, u korist registracije superheroja, a zatim se priklonila Captainu Americi.

Kevin Feige – predsednik Marvel Studios, rekao je da je inspiraciju crpio iz televizijske serije Better Call Saul, koja je uvod u kultnu seriju Breaking Bad, jer je to „predivan primer prikvela koji je gotovo potpuno samostalan, ali koji publiku informiše o toliko mnogo stvari koje nisu znali ranije”.

Među ostalim likovima u filmu biće još dve Crne udovice koje je obučavala ruska vlada: Melina Vostokoff (glumi je Rachel Veisz) i Yelena Belova (Florence Pugh). Prva, u stripu poznata i kao Iron Maiden, stvorili su 1983. godine Ralph Macchio i George Perez i prvi put se pojavila u Marvel Fanfare #11. Drugu su stvorili su Devin Grayson i JG Jones, a debitovala je u stripu 1999. godine u broju Inhumans #5. Obe su u stripu bile protivnici originalne Black Widow.

David Harbor igraće Alexei Shostakov-a / Red Guardiana ili rusku verziju Captaina Americe, ali bez supermoći. U stripovima je Shostakov bio drugi (od sedam) koji je bio Red Guardian. Njegov prvi nastup dogodio se 1967. u Avengers #43 od Roya Thomasa i Johna Busceme.

Pročitajte: Neke pozitivne stvari u filmu Spajdermen 3 reditelja Sema Rejmija

Film će imati nekoliko negativaca. Pre svega Taskmastera, istorijskog protivnika Osvetnika koji ima sposobnost da replicira pokrete i borbene tehnike bilo kog superheroja. Glavni negativac bi trebalo da bude Dreykov (Ray Winstone), koji je kreacija autora filma i ovo će mu biti prvo pojavljivanje.

Sve što treba da znate o filmu Black Widow

Od poznatih lica u sporednim ulogama će se pojaviti William Hurt kao General Thaddeus Ross, Očekuje se pojavljivanje grofice Valentine Allegra de Fontaine, koju glumi Julia Louis-Dreyfus, a koju smo već videli u seriji The Falcon and the Winter Soldier. Lik koji će očigledno igrati važnu ulogu u budućim zapletima Marvel Cinematic Universe-a. Olivier Richters i Olga Kurylenko će se takođe pojaviti, ali likovi koje će glumiti nisu poznati. Autori filma nisu otkrili da li je film inspirisan nekim određenim stripom o Black Widow.

Film je u startu pokupio solidne kritike, ali bez previše entuzijazma. Prosečna ocena na Rotten Tomatoes je 82 od 100, dok je na sajtu Metacritic prosečna ocena 67 od 100, a na IMDB-u 6,7 od 10. Kritičari su film uglavnom okarakterisali kao visokooktanskim špijunskim trilerom daleko od superherojskih filmova na kakve smo navikli u MCU.

Film traje 134 minuta i imaće dve aftercredits scene, što je u Marvelovim filmovima postao učestao običaj još od prvog filma Iron Man 2008. godine. Jedna od njih imaće veze samo sa filmom Black Widow dok će druga nagovestiti neki budući zaplet unutar MCU. 

Iako za sada nije potvrđen nijedan mogući nastavak Crne udovice, rediteljka Cate Shortland nedavno je rekla da bi volela da ga režira, ali da bi volela on bude o drugačijoj Black Widow, jer je Natasha Romanoff mrtva.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x