Razgovor Roberta Kirkmana i Frenka Milera (VIDEO)

0

Internet portal Collider organizovao je razgovor između legendi strip industrije, Roberta Kirkmana i Frenka Milera.

Razgovor Roberta Kirkmana i Frenka Milera (VIDEO)

Razgovor Roberta Kirkmana i Frenka Milera vodi se na temu kreativnosti i ideja.

Frenk Miler, autor naslova kao što su Grad Greha, 300, Povratak Mračnog viteza, duboko je uticao na američke stripove spajanjem najrazličitijih inspiracija (američki pulp, evropski strip) u jedno kreativno rešenje. Kirkman predstavlja novu generaciju američkih pisaca stripova i iskoristio je strip kao osnovu za stvaranje uspešnih franšiza poput The Walking Dead, Invincible i Outcast.

„Odakle potiču vaše ideje? Kirkman pita Milera na početku intervjua. „Iz svega, odgovara Miler,„ iz istorijskih činjenica, izvori inspiracije su beskrajni“.

Pročitajte: Preminuo Žika Bogdanović: Njegovi tekstovi obogaćuju i najnovija izdanja…

Kirkman i Miler su razgovarali o strip crtačima kojima se dive, saradnji sa crtačima i genezi njihovih najvažnijih dela. Kirkman je takođe pohvalio The Spirit, filmsku adaptaciju stripa Vila Ajznera u režiji Frenka Milera (koji je bio neuspešan pred publikom i kritičarima) zbog predlaganja nove slike i vizuelnog stila, “za kojim bioskop ima veliku potrebu”.

Kirkman je takođe otkrio kako je nastao njegov strip Pesma Zaborava (Oblivion song), a to se desilo kada je neko izjavio ,,Voleo bih da vidim kako Džek Kirbi crta Betmena. Kako bi on to napravio?”

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x