Grant Morison piše novi strip sa Supermenom za DC

0

Britanski scenarista Grant Morison – poznat po stripovima poput Animal Man, The Invisibles i Doom Patrol – napisaće priču za DC Comics usredsređenu na Supermena.

Grant Morison piše novi strip sa Supermenom za DC

Novi strip Grant Morisona fokusiraće se na Supermena i grupu superheroja poznatu kao The Authority, uz crtež Mikel Janina i boje Jordie Bellaire. grant

O ovoj priči se govorilo prošlog jula, kada je specijalizovana veb stranica Bleeding Cool nezvanično najavila ovaj naslov. Sada je zvanična potvrda stigla iz različitih Internet prodavnica, uključujući Amazon.com i prodavnice izdavačke grupe Penguin Random House, koja je već neko vreme distributer knjiga kompanije DC Comics, gde se ovaj strip već može naručiti.

Superman & The Authority će biti podeljen u dva od po 136 stranica, a pored Supermena tu će se naći likovi poput: Midnighter, Apollo, Enchantress, Manchester Black, OMAC, Natasha Irons i Flash.

The Authority je bio superherojski serijal stripova koju su kreirali Voren Elis i Brajan Hič, a proizišao je iz serijala “Stormvatch” koji su objavljivali DC Comics i Wildstorm 1999. Glavni likovi su Jenny Sparks, Midnighter, Apollo, The Doctor, Engineer, Jack Hawksmoor i Swift. The Authority bio je tim nezavisnih superheroja koji su posao odrađivali na bilo koji način, koristeći ekstremne moći. Navodno dobri momci, naslov serije podrazumevao je da je to bilo samo zbog okolnosti, njihov položaj je bio lako kvarljiv i njihovo postojanje je zaista bila vrlo loša stvar za čovečanstvo. Serijal su potom pratili grublji tonovi Marka Milara i Frenka Kvajlija, zahvaljujući kojoj su se oba autora probila. Širokoekranski pristup pripovedanju superheroja i vojna primena superheroja ne samo da će direktno uticati Marvelov The Ultimates, već i čitav ton Marvelovog filmskog univerzuma.

Pročitajte: Uticaj Milerovog Mračnog viteza na strip TMNT: The Last Ronin

Popularnost Authority-a kritikovali su neki Supermen stripovi u kojima se on sukobljava sa sličnim superherojskim timovima. Posle Elisa i Milara, međutim, činilo se da The Authority više niko ne želi da čita. Serijal je ponovo pokrenut više puta, uključujući čak i pokušaj samog Grant Morisona, ali prodaja je bila manja, a kritičari nisu bili oduševljeni. Strip je postao predvidljiv i dosadan.

Kako se čini prema naslovnici, Supermen će sada postati vođa grupe Authority i na taj način će DC vratiti ovu superherojsku grupu u svoj kontinuitet. Strip Superman & The Authority izlazi 16. novembra. DC još nije objavio nikakve zvanične detalje.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x