Netflix pravi 3D animiranu seriju o Asteriksu

Netflix i Les Éditions Albert-René najavili su da su započeli produkciju 3D animirane serije o Asteriksu i Obeliksu.

Netflix pravi 3D animiranu seriju o Asteriksu

Prvu seriju ikad posvećenu Asteriksu režiraće Alain Chabat, francuski filmski režiser i producent koji je 2002. režirao akcionu komediju Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra, na blagajnama najuspešniji igrani film zasnovan na stripovima Gošinija i Uderza.

Netflixova animirana serija će adaptirati klasičnu strip priču Asteriks i borba starešina, stvorenu 1966. godine, u kojoj Panoramiks zaboravlja recept čarobnog napitka koji Galima daje snagu da brane svoje zemlje od invazije Rimljana nakon što ga je u glavu pogodio kamen koji je bacio Obeliks. Deo ove priče već je prenet u animirani igrani film Asteriks i velika bitka iz 1989. godine.

Pročitajte: The Last Ronin #2 – Kako su umrle Nindža Kornjače

„Ovaj projekat predstavlja jedinstvenu priliku da predstavimo ili ponovo otkrijemo svet Asteriksa za više od 200 miliona pretplatnika Netflika u više od 190 zemalja i da dopremo do nove generacije gledalaca“, rekao je Celeste Surugue, izvršni direktor Les Éditions Albert-René. „Takođe će pomoći u jačanju svetskog uticaja ove mitske figure francuske popularne kulture kao što je Asteriks.“

Prema predviđanjima, produkcija serije trajaće dve godine. Premijera na Netflixu je zbog toga trenutno zakazana za 2023. godinu.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x