Betmen koji se smeje – Betmenov najuvrnutiji negativac

0

DC ima mnogo zastrašujućih negativaca, ali nijedan nije toliko košmaran kao Betmen koji se smeje, uvrnuti vladar mračnog multiverzuma.

Betmen koji se smeje - Betmenov najuvrnutiji negativac

Ko je Betmen koji se smeje? Prvi put se pojavio na poslednjoj stranici Dark Days: The Casting 2017. godine, a osmislili su ga pisac Skot Snajder i crtač Greg Kapulo. Betmen koji se smeje izaslanik je DC-jevog mračnog multiverzuma; produkt nestabilnih svetova stvorenih noćnim morama onih koji žive u prvobitnom univerzumu. On predstavlja Betmenov krajnji najgori scenario – onaj gde Džoker ne samo da uspeva da natera Mračnog viteza da razbije pogazi svoj kodeks ne-ubijanja, već ga dovodi do tačke „poslednjeg smeha“ koja primorava Brusa da zauzme njegovo mesto.

Betmen je oduvek sumnjao da je njegov arhi neprijatelj potajno imao plan za nepredviđene slučajeve koji će biti obelodanjen u trenutku Džokerove smrti, au mračnoj stvarnosti poznatoj kao Zemlja -22 taj scenario se zapravo odigrava. Brus Vejn postaje Betmen koji se smeje – iskrivljeni amalgam Betmena i Džokera koji može da vidi najgore verzije bilo koga u koga gleda.

U svom izvitoperenom zavičajnom svetu u mračnom multiverzumu, Betmen koji se smeje rodio se onog trenutka kada Brus izgubi kontrolu i zavrne Džokerovu šiju. U roku od tri dana od zaraze, ubio je vlastitu porodicu u Bet pećini. U roku od nedelju dana izmasakrirao je celu Ligu pravde, a Supermena i njegovog sina zarazio je jedinstvenim oblikom crnog kriptonita zbog kojeg su ubili Luis Lane pre nego što su i sami podlegli smrti. Nakon osvajanja njegove lažne Zemlje, posetio ga je drevni bog slepih miševa po imenu Barbatos, koji je obećao da će Betmenu koji se smeje pružiti mogućnost da svoju moć širi po svetovima koji su ranije bili nepoznati.

Pročitajte: “Dedpul: Kraljevi Samoubice” – Eksplozija superherojske zabave

To je omogućilo Betmenu koji se smeje da započne zločine koji će ugroziti čitav glavni univerzum DC-a. On nije jedini negativac koji je započeo krize toliko velikih razmera u DC-jevom univerzumu, pre njega su to činili Darksejd i Anti-Posmatrač, ali je jedini Betmenov negativac koji je uspeo da poljulja čitac DC-ijev univerzum tolikom silinom i pretvori primarni univerzum u jednu veliku noćnu moru.

U svom prvom udaru na primarni DC-ijev univerzum, u stripu Mračne Noći: Metal, Betmen koji se smeje biva poražen, ali ne i uništen. Nedugo nakon ovog poraza, Betmen koji se smeje se vraća u istoimenom stripu i izmislio je novu šemu, pokušavajući da pretvori sve građane Gotama u vojsku džokerizovanih čudovišta, a da bi se dodatno podsmevao Betmenu, njegov džokerizovani klon ostavio je trag u obliku mrtvog Brusa Vejna iz paralelnog univerzuma u kome je Mračni vitez okačio svoj kostim o ofinger da bi živeo normalnim životom. Muka je primorala Mračnog viteza iz primarnog univerzuma da se suoči sa svojim najgorim strahom, postajući i sam džokerizovan, jer je to bio jedini način da pobedi Betmena koji se smeje. Pukom snagom volje (i ljubavlju i podrškom svog pouzdanog batlera) Brus je pobedio svoj mračni odraz ne podležući infekciji.

Ali još jednom, Betmen koji se smeje se ponovo vratio osvetoljubivo….

Korišten materijal sa portala Screenrant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x