Strip o Magnusu ispričan kroz miks stvarnosti i fikcije

0

U Italiji je objavljen strip pod nazivom Come rubare un Magnus (Ukradi Magnusa), autora Davidea Tofola.

Strip o Magnusu ispričan kroz miks stvarnosti i fikcije

Strip Come rubare un Magnus je priča koja meša stvarnost i fikciju kako bi se pratio život najpopularnijeg italijanskog strip autora 60-ih i 70-ih, Roberta Raviole poznatijeg kao Magnus, crtača stripova kao što su Alan Ford, Satanik, Kriminal i tvorca stripa Neznanac. magnusu

Priča počinje tako što je na antologijskoj izložbi posvećenoj Magnusovom stvaranju, ukradena jedna originalna tabla. Tofolo će pokušati da rekonstruiše parabolu o italijanskom stripu od 60-ih do danas, kroz ličnosti koje su sarađivale sa Magnusom (Bunker, Barbieri, Bernardi, Serđo Boneli) i njegovo prijateljstvo sa Bonvijem, autorom popularnog stripa Sturmtruppen.

Pročitajte: Kris Klermont ponovo piše X-Men stripove, radi na priči o Vulverinu

Davide Tofolo crta strip o Magnusu sa gracioznošću i emocijama i fokusira se na ono što je Magnus predstavljao u italijanskoj popularnoj kulturi. I to čini kao „naslednik“, prepoznajući svoj dug prema učitelju, te kako i sam kaže „njegov potpis je u mom radu”.

Davide Tofolo rođen je u Pordenoneu u januaru 1965. godine. U Bolonji je pohađao školu stripa Andree Pasiense i Lorenza Matotija. Među najvećim je italijanskim autorima grafičkih romana. 

Strip Come rubare un Magnus je objavljen 3. decembra u Italiji, na 140 stranica u boji.

POGLEDAJTE I OVO: 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x