Kako su se strip autori oprostili od Dijega Maradone (GALERIJA)

0

“Ne znam da li je to ijedan igrač na svetu doživeo, da se tri dana žali zbog njegove smrti”, izjavio je Dragan Džajić povodom smrti Dijega Maradone.

Dijego Armando Maradona, osim što je za mnoge bio najveći fudbaler svih vremena, bio je i nešto više od toga: pop ikona, idol i heroj. oprostili

O njegovim podvizima govorilo se čak i u stripovima. Pojavio se u stripu Miki Maus: Priča o mundijalu iz 1986, koju je napisao Masimo Markoni, a ilustrovao Marko Rota. Paolo Kastaldi je u svom stripu sa naslovom Diego Armando Maradona ispričao njegovu biografsku priču. Japanskom autoru Joiči Takahašiju je Maradona poslužio kao inspiracija za stvaranje lika Cubase Ozora, protagonistu mange Capitan Tsubasa.

Kroz fudbalsku igru i neodoljivi šarm, Maradona je predstavljao osećaj osvete i nadmoći grada Napulja, za čiji je fudbalski klub godinama igrao, kao i nacije za koju je igrao, Argentine, u kojoj je rođen sa skromnim poreklom. Njegova smrt koja se dogodila 25. novembra je upravo zbog toga bila šok za mnoge, ne samo za ljubitelje fudbala.

Pročitajte: Za Alana Mura su uspeh superherojskih filmova i izbor Trampa simptomi zla

Mnogi strip autori su se od Maradone oprostili kroz ilustracije posvećene fudbalskom velikanu. Prenosimo vam kako su se neki od najcenjenih i najpoznatijih strip autora oprostili od Dijega Maradone.

Marco Dambrosio
Carlos Latuff
Mario Natangelo
Andrea Serio
Roberto Recchioni
Riccardo Mannelli
Francesco Francavilla
Antonio Pronostico
Danijel Žeželj
Giuseppe Palumbo
Liniers
previous arrow
next arrow
 
Shadow

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x