“Ibrahim Coyle: Iznureni grad”: Kada gradom prošeta privatnik bez morala!

0

Posle izuzetno uspešnog izdanja “Stripa sa margine”, Strip Blog, zajedno sa Presingom, objavljuje dugoočekivano i izdanje stripa “Ibrahim Coyle” koje potpisuju Nikola Pavlović i Filip Stanković. 

iznureni grad stripblog

Nikola Pavlović Sova i Filip Stanković su objavljivali epizode ovog stripa 5 godina, a ovo fantastično delo nije doživelo svoje papirno izdanje!

Ibrahim Kojl je privatnik spreman da pomogne svakoj osobi punog džepa. Svoju agenciju, nedefinisanih kvalifikacija i obima struke, vodi unutar kuće u obliku jabuke u centru bezimene metropole. Ovaj strip prati njegove najinteresantnije i ujedno najneobičnije slučajeve.

Autori stripa su Nikola Pavlović i Filip Staknović. Pavlović se izjašnjava kao retro-psihodeličar rođen u Beogradu blažene zime 6. novembra, ratne 1992. Odrastao u alkoholičarskom mestu, rasadniku ludaka, srpskom Hobbitonu – Koceljevi, gde je i završio osnovnu školu. Školovanje je nastavio u Gimnaziji u Valjevu gde se formirao kao retro-psihodeličar i pristojan mizantrop. Upravo tu upoznaje saborca na ovom projektu. Stacioniran u Koceljevi iz nužde piše pesme i zajedno sa svojim prijateljima uređuje fanzin “The White Japanese Lapot”. Neuspeli je student Filozofskog fakulteta, za čije se tepih bombardovanje svakodnevno zalaže. Pasionirani kolekcionar gramofonskih ploča i knjiga fantastike. Živi da bi slušao black metal, čitao Tolkina i pio crno manastirko pivo što mirise na roštilj. Treba ga ubiti prvom prilikom.

iznureni grad stripblog

Stanković je stripski i filmski entuzijasta. Animator u pokušaju. Prokrastinator. Rođen u Valjevu, u kom je i nastavio da se muči. Svaku školu kroz koju je prošao mrzeo je iz dna duše. Slobodno vreme provodi crtajući stripove koje niko nije čitao i snimajući i animirajući filmove koje niko nije gledao, ali su zato bili nagrađeni. Nakon duge i aktivne borbe protiv birokratije, kancelarijskog posla i admini-stracije završava kao apsolvent na Filološkom fakultetu pri katedri za bibliotekarstvo i informatiku. Njega nemojte ubiti, neka pati.

Strip je pun humorističnih scena, neobičnih preokreta, a u samom liku Ibrahima Coylea može da se svako ko ga upozna.

Način crtanja je i više nego savremen, avangardan i zanimljiv.

-Veoma mladi smo ušli u izdavačke vode i napravili prilično veliki uspeh sa zbirkom “Strip sa margine” (već pripremamo drugu knjigu). Bez iskustva smo ušli u ovaj posao, ali sada za Coyle-a priča je potpuno drugačije i izdanje koje smo napravili zaista vredi svake pažnje, navode iz redakcije Strip Bloga.

Cilj izdanja je i dalje promocija autora koji su manje poznati široj publici.

“Ibrahim Kojl: Iznureni grad” je izdanje A5 formata, mekih korica sa 124 stranice u crno-beloj tehnici. 

Za narudžbine kontaktirati FB stranicu Strip Bloga, ili mejlom na stripanimacijavaljevo@gmail.com.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x