Strip Blog Emisija 10: Slabost Asteriksa i Obeliksa, Maks Vinson i Mirko i Slavko!

0

Deseta epizoda emisije Strip Blog donosi nam mnoge zanimljivosti i interesantne, ali i važne informacije iz sveta stripa…

slabost asteriska stripblog

Deseta emisija nam donosi priče o Maksu Vinsonu, slabostima Asteriksa i Obeliksa, Mirku i Slavku, i sa Nikolom Dragomirovićem novinarom nedeljnika Vreme smo razgovarali o DC i Marvel filmskom univerzumu. slabost asteriksa

Pogledajte desetu emisiju: 

Prethodna emisija: Strip Blog Emisija 9: Manga “Last hope”, Nikola Tesla u stripovima, “Crne misli” i superherojski žanr!

STRIP BLOG je serija emisija koja se bavi strip umetnošću kao fenomenom koji postoji već gotovo dva veka. U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Serija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

Pogledajte prethodnu emisiju: Strip Blog Emisija 8: Zanimljivosti o Hellboy-u, ko može da podigne Mjolnir i Klubu ljubitelja stripova Sombor!

U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Emisija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x