Strip Blog Emisija 6: “Technotise: Edit i ja”, zanimljivosti o Srbrnom letaču i zašto nema više domaćih izdanja? (VIDEO)

0

Šesta epizoda emisije Strip Blog donosi nam mnoge zanimljivosti i interesantne, ali i važne informacije iz sveta stripa…

srebrnom letacu stripblog

Šesta epizoda Strip Bloga nam donosi priče o tome koje su razlike između filma i stripa “Technotise”, Alekse Gajića, neke zanimljive činjenice o Srebrnom Letaču, a razgovarali smo i sa novinarom nedeljnika Vreme Nikolom Dragomirovićem o tome koji se stripovi čitaju u Srbiji, zašto nema više domaćih izdanja, ali i o tome zašto propadaju velike edicije..?

Pogledajte šestu emisiju: 

STRIP BLOG je serija emisija koja se bavi strip umetnošću kao fenomenom koji postoji već gotovo dva veka. U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Serija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

Pogledajte prethodnu emisiju: Strip Blog Emisija 5: Plava pustolovka, Kirk Daglas u Asteriksu, Panišer i istorijat mangi! (VIDEO)

U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Emisija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x