Strip Blog Emisija 5: Plava pustolovka, Kirk Daglas u Asteriksu, Panišer i istorijat mangi! (VIDEO)

0

Peta emisija Strip Blog donosi mnogo zanimljivih priča, ali i vredna saznanja iz intervjua, koji je okosnica svake emisije.

kirk daglas stripblog

Peta emisija Strip Blog nam donosi priču o Plavoj pustolovki, pojavljivanju Kirka Daglasa u Asteriksu, ali i o Panišeru! Sa Minom Petrović, autorkom knjige “Manga brzi kurs” razgovarali smo o istorijatu manga stripa!

Pogledajte petu emisiju: 

STRIP BLOG je serija emisija koja se bavi strip umetnošću kao fenomenom koji postoji već gotovo dva veka. U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Serija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

Pogledajte prethodnu emisiju: Strip Blog Emisija 4: O poreklu Modesti Blejz, srpskoj strip sceni, ali i o stripu “Mrtvacima ulaz zabranjen”!

U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Emisija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x