Strip Blog Emisija 4: O poreklu Modesti Blejz, srpskoj strip sceni, ali i o stripu “Mrtvacima ulaz zabranjen”!

Četvrta epizoda emisije Strip Blog donosi nam mnogo interesantnih informacija iz sveta stripa, a pre svega o domaćoj strip sceni!

srpskoj strip sceni stripblog

Četvrta epizoda emisije Strip Blog donosi nam priče o poreklu Modesti Blejz, o tome šta je dobro, a šta loše na domaćoj strip sceni razgovarali smo sa strip autorom Draganom Lazarevićem, ali smo govorili i o stripu Nenada Brixy-ja “Mrtvacima ulaz zabranjen”!

Pogledajte četvrtu epizodu: 

STRIP BLOG je serija emisija koja se bavi strip umetnošću kao fenomenom koji postoji već gotovo dva veka. U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Serija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

Pogledajte prethodnu emisiju: Strip Blog Emisija 3: Šta Supergirl može, a Superman ne, kako je Torpedo dobio ime i kakvi su srpski izdavači?

U svakoj emisiji gostuju domaći strip autori, kritičari i teoretičari stripa, a gledaoci mogu da saznaju krajnje zanimljive priče o najpoznatijim ali i onim nešto manje poznatim junacima. U intervjuima se govori o domaćoj i svetskoj strip sceni, položaju stripa u domaćoj kulturi kao i načinima da se strip bolje pozicionira na našoj sceni. Predstavljaju se nova izdanja, alternativna scena kao i svetski hitovi uz različite zanimljivosti o crtačima i scenaristima koji su manje ili više poznati čitaocima stripova. Emisija je namenjena ljubiteljima stripa ali i onima koji još uvek nisu upoznali ovu, često nedovoljno priznatu umetnost.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x